PROJEKTEK

A KRAFT a SÍN Művészeti Központ workshop sorozata és egyéni konzultációs programja táncművészek és alkotók számára az alkotói folyamat és a karrier építés támogatására.

Shift+Enter formájában, tartalmában, elemeiben rugalmas, dinamikusan változó program pályakezdő táncművészek és alkotók számára. Az egyedi igényekhez igazodva támogatást biztosítunk, közeget teremtünk a szakmai útkereséshez.

A SÍN 3.000.000 Ft-os támogatási összeget ír ki nyílt pályázati felhívásban minden, a kortárs, független előadóművészetben aktív szabadúszó művész, művészeti menedzser, művészeti kollektíva, szervezet számára.

A projekt célja a kultúra és a művészet, a kortárstánc eszközeivel a helyi közönségek és közösségek közéletben való aktív részvételére való ösztönzése.

A program célja, hogy biztonságos alkotói környezetet nyújtson a résztvevők számára, amelyben a kutatás, a szabad alkotás, elmélyülés és azok megosztása van fókuszban, amelyben az alkotóknak alkalma nyílik bemutató vagy megfelelési kényszer nélkül dolgozni.

A nemzetközi workshop fesztiválra Európa legnevesebb kortárstánc társulataiból érkeznek vendégtanárok, hogy a fiatal nemzedéknek átadják tudásukat.

Nyaranta kerül megrendezésre a Sziget Fesztivál Budapesten, ahol a SÍN a színház és tánc helyszín

2013-ban a SÍN Kulturális Központ részvételével indult és 2016 decemberéig tartott az Open Latitudes (3) nevű európai projekt.

Scroll to top