SinArts

A SÍN Művészeti Központ küldetése egy partneri kapcsolatokon alapuló, kreatív alkotói közeget teremtő “safe space” (azaz biztonságos tér) létrehozása, a produkciós ház működtetésén keresztül. Együttműködünk az alkotókkal művészeti folyamataikban, partnereik vagyunk produkcióik és egyéb projektjeik megvalósításában, közösen dolgozunk karrierjük fejlesztésén. Tudást fejlesztünk és adunk át, hazai és nemzetközi partnereinkkel együttműködve. Tevékenységeinken keresztül hozzájárulunk a társadalom kritikai szemléletmódjának kialakításához, fenntartásához, fejlesztéséhez.
Tesszük mindezt a szakmaiság jegyében, a kortárs előadóművészeti közeg és a civil társadalom erősítése érdekében.

A 2009-ben alapított SÍN Művészeti Központ egy budapesti székhelyű kortárs előadóművészettel foglalkozó produkciós ház, 4 tágas táncstúdióval. Évente több mint 100 művészeti formáció próbáinak, alkotásaik létrehozására és kutatási folyamatoknak biztosít teret.

Az infrastruktúrán kívül professzionális környezetet kínálunk a művészek karrier fejlesztéséhez, szakmai támogatást és tanácsot adunk produkció menedzsmenthez, forrásteremtéshez, valamint segítséget nyújtunk abban, hogy munkájukhoz megtalálják a lehető legjobb környezetet és partnereket. A hazai szakmai szervezetekkel jó partnerségi viszonyt ápolunk, produkcióink rendszeres vendégei a magyarországi és nemzetközi fesztiváloknak, helyszíneknek.
Aktív szerepet játszunk a terület jelenlegi és jövőbeli stratégiai gondolkodásában itthon és a határokon túl. A SÍN célja egy művészekből és művészeti szakemberekből álló rugalmas, innovatív és erős közösség kialakítása helyi és globális szinten.
Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhettünk számos pályakezdő és érettebb alkotó munkájának elkészítésében, a legkülönfélébb hazai és nemzetközi partnerek bevonásával. Mindemellett produkciós tanácsadást is nyújtunk pályakezdőknek, nyílt ajtókkal várjuk mindazokat, akiknek támogatásra van szükségük.
Több hazai és nemzetközi együttműködésben veszünk részt és vagyunk kezdeményezői. Rendszeres rezidencia lehetőséget biztosítunk a Visegrádi Alap rezidencia projektjében résztvevő művészeknek, és részt vettünk Erasmus+ és Kreatív Európa partnerségekben is. Aktív résztvevői vagyunk számos nemzetközi szakmai hálózatnak, úgy mint az IETM, TEH, Reshape, EDN. Az elmúlt 6 évben összesen 4 produkciónk mutatkozott be az AEROWAVES Spring Forward Fesztiválon.

2020-ban csatlakoztunk a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez, annak manifesztójával egyetértünk, tekévenységeinket ennek szellemében folytatjuk. A Nyitottak vagyunk manifesztója:
„Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.”Scroll to top