Események

képaláírás?
ÚJCIRKUSZ ŐSBEMUTATÓ Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza Időpont: 2020. ősz
new baltic dance_cut_web_fooldal
A New Baltic Dance Fesztivál keretében 3x is színpadon 2020. augusztus 10. @Kaunas / augusztus 12-13. @Vilnius
ATM_MateMeszaros_PortofDance_vizual_Rijeka
A rijekai Port of Dance Fesztivál keretében
rendhagyó környzet - Hrvatski kulturni dom na Sušaku
IDW_1day
1 hét helyett 1 nap az idei IDW
Részletes programért és regisztrációs linkért kattints!
icodaco
Együttműködésben az Icodaco - International Contemporary Dance Collective-vel, az "ilDance"-szel, a Gwyn Emberton Dance-szel és a Nowohuckie Centrum Kultury-val
frameworks
Horváth Nóra & Mészáros Máté: FILTER OUT produkciója ONLINE az Aerowaves Twenty20 FRAMEWORKS keretében
reggeli
A reggelit élőben a SÍN előterében tartjuk, de lehet online (zoomon keresztül) is csatlakozni, ha messze vagytok/jártok, vidékre/külföldre vonultatok.
radar_ost
Kísérő program: Drag King Workshop a Queendom alkotóival / 2020.06.21. 17:00–18:30 / Virtuálisan: Zoom
janelle-jones-bac-zsuzsa-rozsavolgyi-151112-1340_small
A női test mondanivalója a faj sikeres fenntartásához szükséges információt hordozta a hosszú evolúciós úton.
BushH_ws_web
Dobostortától a táncig. Hogyan adjunk, és hogyan fogadjunk el kritikai visszajelzést egymástól, egymás munkáiról?
reggeli a szabadban_cut
Következő időpontok: - március 18. szerda 09:00-11:00 - április 15. szerda 09:00-11:00 - május (hamarosan)
eclipse_web_home_cut
Következő időpontok: - március 18. szerda 09:00-11:00 - április 15. szerda 09:00-11:00 - május (hamarosan)
SIN_kicsi
Jelen helyzetben mindannyiunk védelme és biztonsága érdekében úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a házat. Így arra …
a_tavolsag_JennaJalonen
Négy alkalommal, négy különböző helyszínen az Imre Zoltán Program keretében: 03.02. Szegedi Nemzeti Színház 03.03. Szigligeti Színház Nagyvárad 03.19. Vaskakas Bábszínház - Győr 03.31. Miskolci Nemzeti Színház
IZP Klub_ws
A workshopsorozat tizenegyedik, 2020. március 16-i alkalmának témája a kommunikáció és a közösségi média. Időpont: 2020. március 16. 10:00-17:00 Helyszín: MU Színház / 1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.
a_tavolsag_kozos
Az előadást 2020. április 24-én bemutatják Rijekában az Aerowaves programjában!
PreCirkusz
Helyszín: Jurányi Ház, Műhely Alapítvány, 200-as terem (B lépcsőház, 4. emelet) Időpont: 2020. február 24. 19:00 A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni február 21-ig az alábbi e-mail címen lehet: info@sinarts.org 50 főt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében!
Nibiru III_LOUD RING
Helyszín: Bakelit Multi Art Center Időpont: 2019. december 13. 16h-19h Egy teljes évet felölelő művészeti-művészetpedagógiai projekt prezentációja, melyet 2019-ben a BE SpectACTive! Kreatív Európa partnerségi projekt keretén belül valósítottak meg.
PreCirkusz
Helyszín: Jurányi Ház, Műhely Alapítvány, 200-as terem (B lépcsőház, 4. emelet) Időpont: 2019. december 16. 19:00 A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni december 13-ig az alábbi e-mail címen lehet: info@sinarts.org 50 főt tudunk fogadni, a jelentkezés sorrendjében!
SIN_brunch_3
Helyszín: SÍN Időpont: 2019. december 14. szombat 14:00-16:00 Már szinte hagyománnyá vált sorozatunk harmadik epizódja, ráadásul ezúttal rendhagyó kiadásban, reggeli helyett kései brunch formájában - az idei év utolsó evős összejövetele, ezúttal a CARE_1 projekt keretén belül kerül megrendezésre.
SIN_reggeli_2
Helyszín: SÍN Időpont: 2019. november 20. 9:00-11:00 Falatozás mellett szeretnénk beszélgetni veletek többek között a közelgő dunaPart platformról, az elmúlt évek tapasztalatairól, lehetőségekről, amiket egy ilyen szemle kínál. Helye és ideje a reggeli a kötetlen kérdezz-feleleknek és annak, hogy megosszunk mindent, ami foglalkoztat bennünket.
jump_cut_SIN
2019 őszén a SÍN Művészeti Központ folytatja Nulladik lépés programját. Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 9.
IDW logo
Ingyenes részvételi lehetőség az IDW 2019-en! Pályakezdő táncosok jelentkezését várjuk az ösztöndíjra.
DunaStudio
A Sín Kulturális Központ új rezidencia programot hirdet 2019 januárjától. JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. 12. 20.
pooh-and-piglet
icodaco foto
Az ICoDaCo egy nemzetközi kollaborációra alapuló kortárstánc projekt, amit a göteburgi IlDance társulat hozott létre 2012-ben.
pasted image 0
A MIND THE DANCE projektről itt olvashattok.
IDW_2018_A5_web
Felhívás ösztöndíjra való jelentkezésre.
video
Meghívó a MIND THE DANCE Lab két napos workshopra, mely 2018. március 24/25-én kerül megrendezésre Budapesten.
Lior Lazarof másolata
A SÍN Kulturális Központ és a Festiwal Ciało/Umysł közös programja a MU Színházban
Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez.
reflex
YOU ARE HERE! is here. Notice that this year's Call is not called 'Call for Proposals.' This is for a simple reason. Namely, it's the Symposium of 2018 that has a proposal for you!
Reflex1
Beszélgetés a tánc és mozgás tanítás dokumentálásáról
pink cubes
A SÍN Kulturális Központ 2017-ben elindította KRAFT programját. Az év folyamán pályakezdő művészeknek kínálunk lehetőséget művészeti munkájukhoz szükséges produkciós, finanszírozási, kommunikációs feladatok ellátásához, fejlesztéséhez.
liesel zink
A Sziget Fesztivál Színház és Táncsátrának fellépője lesz idén Liesel Zink ausztrál koreográfus. Liesel helyi táncosokkal hozza létre The Stance című előadását, amelyhez résztvevőket keresünk.
ML_logo_final_outline_v2-01
Jegyvásárlás A Lengyelországi Magyar Kulturális Év keretében a SÍN Kulturális Központ együttműködésben a varsói Cialo …
Reflex1
A Reflex Europe hároméves nemzetközi együttműködés 2015 októberében indult el nyolc európai szervezet együttműködésével, a bécsi székhelyű Wiener Tanzwochen vezetésével.
IDW_A3_PLAKÁT_1
Az International Dance Week Budapest szervezői és a SÍN Kulturális Központ két ösztöndíjas helyet hirdetnek meg az idei kurzusra.
Tanulmányút az Aerowaves Spring Forward Fesztiváljára a SÍN KRAFT programjának keretében
A SÍN Kulturális Központ 2017-ben elindítja KRAFT programját. Az év folyamán pályakezdő művészeknek kínálunk lehetőséget művészeti munkájukhoz szükséges produkciós, finanszírozási, kommunikációs feladatok ellátásához, fejlesztéséhez.
A Lengyelországi Magyar Kulturális Év jegyében a SÍN Kulturális Központ együttműködésben a varsói Cialo Umysł Fesztivállal, a varsói Balassi Intézet támogatásával pályázatot hirdet pályakezdő kortárs táncalkotók számára.
14kicsi
Az előadás alapgondolata a Csipkerózsika-meséből indul ki, és a történetből fakadóan három nagy témával foglalkozik: Halál, Mese, Hétköznapok. Az előadás nézőjét egy élményközpontú eseményre invitálja.
4.web2
Rózsavölgyi Zsuzsa szólója a női szerepekről, elvárásokról, tabukról.
48
„Meddig tudom elkerülni, hogy kinyissam a dobozt? Minél tovább várok, annál nagyobb lehet a kár, vagy annál valószínűbb, hogy nem fogok tudni azzal a ténnyel dolgozni, amit a dobozban találok. Egyáltalán megúszhatom-e, leélhetem-e az életemet mondjuk egy olyan lakásban, ami tele van dobozokkal, amikben a saját személyes dolgaim állnak, úgy, hogy nem nyúlok hozzájuk, mert mi van, ha nem tetszik, veszélyesek, bánthatnak, bármi? És mi kell, ahhoz, hogy mindez színház legyen?"
_kni0537small
Interaktív színházi társasjáték aukcióval, találós kérdésekkel, kortárs tánccal fűszerezve.
kicsi_KNI0918
Hiroaki Umeda öt magyar táncossal dolgozott együtt 2016 nyarán,  az elkészült darabot a Sziget után a Trafóban mutatták be 2016 szeptemberében. Az előadás az emberi testek és a vizuális elemek mozgásának dinamikájával foglalkozik.
nextfeszt
A NEXT az új generáció fesztiválja. Színház, tánc, koncert, kiállítás, irodalom, filmvetítés – a legfrissebb kortárs érkezik a Trafóba mindenféle területről.
anyad114
Az előadás hétköznapi érzésekből és helyzetekből létrehozott táncokon keresztül hasznosítja a látszólag haszontalanul töltött időket. Az 'Anyádék rajtam keresnek' része a 2017-es Aerowaves Spring Forward programnak.
09s
Az előadás Erwin Schrödinger Nobel-díjas osztrák fizikus elhíresült macskás gondolatkísérletéből indul ki és megy azon túl: várakozás, késleltetés, elodázás, intenzív érzelmi állapotok 6 táncosra.
open-fest-16-plakat
Újra a RÉSZVÉTELI SZÍNHÁZÉ a főszerep! A MU Színház és SÍN Kulturális Központ második alkalommal rendezi meg az OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivált. Többek között olyan alkotók részvételével, mint a világhírű Ivana Müller, a Junior Príma díjas Boross Martin (Stereo Akt), a KOMA Bázis, az idén 25 éves Káva - Szerintem is ez a részvétel kora és a Lábán Rudolf-díjas Molnár Csaba koreográfus.
4.web2
1.7 ⎼ ennyi gyereket vállalnak ma a termékeny európai nők, ami épp társadalmunk, kultúránk fennmaradásának küszöbe. Sztereotip szépség- és nőideálokról, szexuális tabutémákról üdítő őszinteséggel, szarkasztikus humorral és bő (ön)iróniával. Lecture performance.
_kni7405
Képek a semmiről - a semmiről, amik mi vagyunk, emberek, akik ennek a csodálatos világnak a legkiválóbb és legéletképesebb teremtményei.
pict
Az előadás az emberi testek és a vizuális elemek mozgásának dinamikájával foglalkozik. Az öt, karakterben egymástól nagyon különböző táncos a koreográfus által kreált közös mozgásanyaggal dolgozik, egyszerre hoznak létre individuális és egységes mozgást. Hiroaki Umeda ezúttal öt magyar táncossal dolgozik együtt idén nyáron: Drives előpremier a Sziget Fesztiválon.
FOTO IDW 2016
Az International Dance Week Budapest egy olyan egyedülálló kezdeményezés melyben fiatal, pályájukon már saját útjukat járó kortárs táncművészek egy hétre összegyűlve megosztják tapasztalataikat.
SEAD_Medusa1_Foto © Bernhard Müller_var1 másolata
A Medúza körülöleli a közönséget meditatív hangulatával, és magával ragadja egy mélyebb egység élményébe. Az előadás kiindulópontja Rózsavölgyi Zsuzsa és Terebessy Tóbiás 2014-es Lábán Díjra nominált Öreg tó című koreográfiája. A koreográfus ezúttal 21 táncossal, a Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) diákjaival kelti életre a pulzáló koreográfiát.
2(1)
Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez táncosok ezen a mindennap ismételt, rutinszerű gesztuson keresztül járják körül, hogy mi minden rejlik két ember viszonyában.
FamilyAffair_Budapest_KF
A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik április eleje óta Budapesten dolgoznak budapesti önkéntes családokkal. A közös munka gyümölcse egy új közösségi színházi előadás, a Family Affair, amely dokumentum-színházi elemekkel készül.
INTERNATIONAL DANCE WEEK FOTÓ SIMA negyzet
Az IDW Budapest és a SÍN Kulturális Központ közösen hirdetnek meg ösztöndíjas helyeket az idei kurzusra.
vica2
Az előadás a tánc, a színház és a koncert határterületein mozog. A világra való reflexió kinyilatkoztatásoktól mentes formai lehetőségeit és az egymással való összekapcsolódás pontjait kutatja.
2c314846f5995bcfc385738992a552a1
IDOCDE (International Documentation of Contemporary Dance Education) hív minden táncost, tánc és mozgás szakembert, kutatót, gondolkodót és más szakterületek képviselőit a negyedik IDOCDE Szimpóziumon való részvételre!
eloszobas
Van egy jó sztorid a családodról? (Édes)anyádról? Vagy épp a gyermekedről? Gyere és meséld el, hogy a Family Affair egyik epizódja lehessen a MU Színházban!
eclipsevica
Fiktív, képregényszerű világ, partikultúra, véletlenszerűen egymás mellé sodródó emberek, hullámzó, lüktető mozgás, sztereotip szituációk.
8483178488_c2b72bf90a_b
A Tojáshéj című portugál előadás különlegessége, hogy egy táncos produkció keretében aktivizálja a nézőket. A Tojáshéjat, ami a THEALTER fesztiválon volt látható először Magyarországon, tavaly beválogatták a legizgalmasabb, friss európai táncelőadásokat felvonultató Aerowaves Spring Forward fesztivál programjába.
anyad114
Az előadás hétköznapi érzésekből és helyzetekből létrehozott táncokon keresztül hasznosítja a látszólag haszontalanul töltött időket.
CMMN SNS PRJCT in Finland © Jorneberg 2012
Az OPEN Fesztivál olyan külföldi előadásokat hívott meg, amelyek az igazi, működő kapcsolatot keresik néző és alkotó között.
OLMF-visuel-Sept15_metaslider2
A SÍN Kulturális Központ EURÓPA KULTÚRA projektje a ONE LAND, MANY FACES az európai identitás kérdéskörével foglalkozik. A program budapesti bemutatójára keresünk önkénteseket, akik szívesen részt vesznek a nemzetközi alkotó csapattal közös műhelymunkában: a két napos workshopon és a szakmai bemutatón.
Japanese-Hiroaki-Umeda-pe-007
A japán koreográfus 2016-ban készülő produkciójához keres táncosokat.
IMG_6495_web
Az előadás két alkotó személyes és egyben filozofikus játéka az igazságról, különböző nézőpontok, párhuzamos valóságok együttlétéről, azok találkozásairól és esetleges konfliktusairól.
dp3logo
dunaPart3 – Hungarian Showcase of Contemporary Performing Arts A dunaPart3 a 2008-as és 2011-es dunaPart platformok és a 2013-as Hungarian Showcase folyatatása. A színházi showcase célja, hogy a szakmai válogatók által legjobbnak és legizgalmasabbnak tartott magyar előadások bemutatása és a hazai társulatok nemzetközi szakmai hálózatokba való bekapcsolása. A SÍN négy produkciója is szerepel a szakmai kuratórium által válogatott programban.
gaspar-150x170
Boldogtalankodás variációk egy szobában. Felében tánc, másik felében akrobatika.
All_Ears_04_McIntosh_photo.Robin_Junicke_web
Ki vacsorázott ezen a héten egyedül? Ki tudja, merre van észak? Vannak-e a teremben krónikus késők? Vannak-e olyanok a nézők között, akiket ismerünk kellene valahonnan? Az előadás egy laboratórium, egy hangfelvétel, egy akusztikus tapasztalat és egy fontos kérdés: hogyan létezünk és mit érzékelünk a világból? Ha részese akarsz lenni ennek a színpadi valóságnak, amit Kate McIntoshsal együtt építhetsz fel vagy rombolhatsz le, akkor ez az este a te valóságod lesz…
atlasproba
A projekt az OPEN LATITUDES 3. európai program keretében valósul meg, a SÍN Kulturális Központ szervezésében. A network koncepciója szerint ugyanaz a közösségi színházi projekt minden partnerszervezet otthonába ellátogat, így többek között Lisszabon, Lille, Gent és Milánó után érkezik most Budapestre a portugál alkotó csapat, hogy 100 különböző foglalkozású civillel dolgozzon együtt a színpadon.
kevin jean_1_negyzetes
Az Open Latuitudes 3 "Showcase programja" keretében látjuk vendégül Kevin Jean szólóprodukcióját, ami a Sziget Fesztivál Kultúr Zónájában vendégszerepel 2014. augusztus 13-17. között.
INTERNATIONAL DANCE WEEK FOTÓ SIMA negyzet
A tavalyi sikerre való tekintettel idén jön a második IDW BUDAPEST, a SUB.LAB Collective, azaz Juhász Péter, Mikó Dávid és Ács Adrienn szervezésében.
dekissmoves_logo
Örömmel mutatjuk be a Hollandiában nagy sikernek örvendő de KISS moves dance company együttes filozófiáját a magyar táncközösségnek. Immár másodszor kerül megrendezésre Budapesten a FLAB (FUSION Laboratorium ) elnevezésű nyári intenziv tánc workshop.
KB2012jam
Júniusban újra Konrtakt Budapest! 2014. június 25-29. között szervezzük a 13. Nemzetközi Improvizáció Fesztivált, a SÍN Kulturális Központban. Várjuk a jelentkezéseket!
ATLAS_photo_by_Vasco_Celio_4
100 SZEREPLŐT KERESÜNK AZ ATLAS BUDAPEST ELŐADÁSHOZ! Háziasszonyok, irodai dolgozók, rendőrök, menedzserek, fodrászok, tanárok, orvosok, űrhajósok, vízvezeték-szerelők… legyetek egy különleges színházi esemény szereplői! *** Az eddigi több, mint 180 jelentkező miatt további jelentkezéseket már csak a várólistára tudunk felvenni! ***
lepesido_image_web
A SVUNG haramadik előadása Arany Virág és Hadi Júlia új bemutatója. "Az előadás a változás észrevehetetlenségét járja körül. Hogyan érzékeljük a változást egy folyamatban? Van-e a változásnak megragadható pillanata? Vagy csak az eredményt vesszük észre, hogy már más lett? Mi segít észrevenni? Másokon, önmagunkon, az életünkön? Jelen tudunk-e lenni az átalakulásban? A darab rövidített időfragmentumokat ültet mozgásba, apró részletekből épít mozgásfolyamatot, mely az állandóság és változás állapotát ütközteti."
SVUNG-LOGO-kisebb
A fórum tematikája: - Miért minket kért fel a Jurányi inkubátor ház? - A három szervezet rövid bemutatása - Válogatási szempontrendszer - Hogyan lehet jelentkezni a programba? - Mit várunk és mit tudunk adni azoknak, akik részt vesznek a Svungban?
GAP
Főhősünk nagy magabiztossággal közlekedik a planéták és a dimenziók között egyaránt. Küldetése, hogy kapcsolatot teremtsen, megérintsen, hidat képezzen. A csillagos ég felé lőtt üzenetek eleve meghatározott találati valószínűséggel rendelkeznek, ezért a küldetés kimenetele kétséges.
SVUNG-LOGO-kisebb
A SVUNG táncestek sorozat a Jurányi Inkubátorház kezdeményezésére jött létre. A havonta egy-két alkalommal jelentkező program szerkesztését az inkubátorház felkérésére három, a táncművészet területén dolgozó szervezet végzi: a Katlan Csoport, a Műhely Alapítvány és a SÍN Kulturális Központ. * 2014. március 22. 20h - Fülöp László és a SÍN Kulturális Központ bemutatja: „there’s an elephant in every room…” * 2014. április 4. 20h - Színház- és Filmművészeti Egyetem – Arany János: Toldi
szociopoly_02
A SÍN Kulturális Központ Közösségi Színházi Projektpályázatának NYERTESE a szakmai zsűri döntése alapján a SZPUTNYIK Hajózási Társaság és a "GYERE" Gyerekesély Közhasznú Egyesület közös "Szociopoly" című programja.
street_150x170
A SÍN Kulturális Központ pályázatot ír ki az előadó-művészet bármely területén aktív alkotók/alkotócsoportok számára, az Open Latitudes (3) Európai Uniós projekt támogatásával. A pályázat célja egy közösségfejlesztést megcélzó projekt kidolgozása, azaz egy olyan művészeti eseményé, amely civilek bevonásával és aktív részvételükkel valósul meg.
Vass_itcomes
Bármit is tapasztalunk, legyen az érzékszervi [látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás] vagy tudati észlelés [gondolat, emlék, érzelem, asszociáció] jelentéssel bír számunkra. A jelentés az információ aktív, cselekvő aspektusa. Az információ minden esetben valamilyen formával kell, hogy rendelkezzen.
150x170_sasha
Az önismeret egyik legszélesebb körben használt egyszerű modellje a Johari-ablak. A modell két fő dimenziót ad meg saját magunk megértéséhez. Egyfelől, amelyek az “én” számára ismertek, másfelől pedig, amelyek azok számára ismert, akikkel kapcsolatban állunk: ”mások”. A koreográfia az “én(ek)” és “mások” duettje köré szerkesztett, szabad asszociációs struktúrákat követő előadás, játék. Nem szerelmi duett, csak a kezdet…
reti_vadas_open latitudes
Ebben az évben, a SÍN Kulturális Központ részvételével indult el és 2016 decemberéig tart az Open Latitudes (3) nevű európai projekt. Az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott művészeti projekt fő célja, hogy nemzetközi együttműködésre ösztönözze a kortárs előadóművészet és tánc területén dolgozó hazai művészeket, segítse az alkotók társadalmi elismertségét, hogy alkotásaikkal eljuthassanak Európa színpadaira és a nézőkhöz.
OLMF
Új nemzetközi projektünk témája az európai identitás. Partnereink: La Transplanisphère (Franciaország), Institut Français (Franciaország), Bildung und Integration (Németország), Maison de la Création (Belgium), Ortzai Teatro (Spanyolország), Volcano Theater (Wales), SÍN Kulturális Központ (Magyarország)
waltz150x170
A Sasha Waltz & Guest társulat egyik táncosa, Nicola Mascia tart intenzív mozgás- és koreográfusi workshopot a SÍN Kulturális Központban. A társulatot Sasha Waltz és Jochen Sandig alapította Berlinben, 1993-ban. 20 éves fennállása alatt több mint 25 ország 250 művészével és művészeti csoportjával dolgozott együtt, és több mint 80 darabot hozott létre. Alkotótársaik építészek, vizuális művészek, koreográfusok, filmrendezők, designerek, zenészek, énekesek és táncosok.
Scroll to top