SinArts

iCoDaCo 2023-2027 / Kreatív Európa projekt

Az iCoDaCo 2024-2027 a kortárs tánc létrehozására és terjesztésére irányuló alternatív és innovatív stratégiák és módszerek kidolgozására és megvalósítására összpontosít, hogy javítsa a kortárs táncművészek, producerek, előadók, közösségek és közönség számára elérhető valóságot és lehetőségeket Európában és azon túl.
A projekt 12 európai ország gyakorló kortárs táncművészeinek kritikus tömegét vonja be, hogy közösen olyan új ismereteket, módszereket és gyakorlatokat alakítsanak ki, amelyek garantálják a kortárs tánc fenntarthatóságát, hozzáférhetőségét és innovációját, valamint megerősítik a tánctudás hozzájárulását a szomszédos ágazatokhoz és társadalmunk más részeihez.
Az iCoDaCo 2024-2027 a kollektív kutatási és közös alkotási folyamatok, valamint a meglévő technológiák felhasználásával és újrahasznosításával a világ első szabadon hozzáférhető digitális platformját fogja létrehozni a kortárs táncgyakorlatok számára.
Ez globális szinten fokozza a kortárs táncban az együttműködést, az együttműködést és a hozzáférhetőséget, miközben fenntartja, sőt erősíti a művészeti forma fizikai és empirikus dimenzióját.
Számos művész bevonása a projekt ismerettermelő, alkotó és bemutató elemeibe, valamint a nemzetközi tudásmegosztás és közös alkotás új módszertanának kifejlesztése támogatni fogja a világ távoli földrajzi helyei közötti kapcsolatok kialakítását, miközben csökkenti a környezetünkre nehezedő ökológiai terhelést.
Az iCoDaCo 2024-2027 a kortárs tánc ágazati kihívásaira javasol megoldásokat, amelyeket egy korábbi Kreatív Európa együttműködési projekt, a 2018-2020-as Nemzetközi Kortárs Tánckollektívum során azonosítottak. Ezek a megoldások a kortárs tánc tényleges gyakorlatának fejlesztésére irányulnak, hogy jobban megfeleljenek korunk ökológiai, politikai, pénzügyi és társadalmi realitásainak, és ezáltal biztosítsák a tánc fenntarthatóságát és hozzáférhetőségét.

PARTNEREK A 2024-2027-ES KIADÁSBAN

ilDance – Svédország
SHIFFT – Hollandia
FACE – Franciaország
CUNTS Collective – Dánia
Companhia Instável – Portugália
Studio Alta – Csehország
Creativity Lab – Lettország
SÍN Arts Centre – Magyarország
Circe Platform – Grúzia
Movimiento en Red – Spanyolország
LAUKKU – Lettország
Sebastian Matthias Collaborations – Németország

A projekt indulásakor közzétett nyílt pályázati felhívás kortárstáncosok számára az alábbi képre kattintva érhető el.

iCoDaCo 2024-2027- Kreatív Európa projekt
Scroll to top