SinArts

ELINDULT A SZITAKÖTŐ – FENNTARTHATÓSÁGI PROGRAMUNK!
Az elmúlt években sokat foglalkoztunk a fenntarthatóság fogalmával, főleg azzal a kérdéssel, hogy nekünk produkciós házként mi a dolgunk ezen a területen – hogyan tudjuk tevékenységeinkben, szemléletünkben figyelembe venni a fenntarthatósági szempontokat.
A helyenként, ötletszerűen megtett lépéseinket követően – úgy mint a ruhacsere, a papírmentes irodai működés és saját méhlegelő kialakítása – 2023 elején elérkezett az idő, hogy törekvéseinket strukturált keretek között valósítsuk meg >>> létrejött a Szitakötő program ❤
A programot közösen indítottuk el Tóth Laurával / Laura Tóth – az ő kezdeményezésére is -, aki folyamatos aktív közreműködője.

2023 július-augusztus
>>> A 2. képen épp egy – a Coopanimart elnevezésű Erasmus+ partnerségi projektünkben a SÍN által fejlesztett – társasjátékot teszteljük, amely lehetőséget nyújt arra, hogy működő szervezetek, munkacsoportok megvizsgálják saját működésüket, a fenntarthatóság hatalmas témáját saját gyakorlatukra fordítsák le, és konkrét lépéseket fogalmazhassanak meg.
#fenntarthatóság #társasjáték

>>> A kialakult támogatási helyzet jó dolgokat is hoz: a SÍN és a Műhely Alapítvány / Workshop Foundation munkatársai (3-4. kép) két délelőttöt töltöttünk együtt, mert úgy gondoltuk, hogy most különösen fontos az együttműködés, a szolidaritás, a közös megértése annak, hogy miben vagyunk, milyen lehetőségek vannak a túlélésre, és miben lehet ránk szükség, mint helyekre, ahol a művészek teret és szakmai segítséget kaphatnak arra, hogy dolgozzanak.
A következő évadban ez a két szervezet szorosabbra fűzi együttműködését – Folyt.köv.
#fenntarthatóság #együttműködés

>>> A fenntarthatóságról beszélgettünk a frissen megalakult Hétpróbás Társulattal (5. kép), Lestyán Attilával (Lestyán Attila) és Szabó Verával (Veronika Szabó), akik szintén a művészeti, gazdasági fenntarthatóság új, vagy megújítható lehetőségeit keresik, vizsgálják, ehhez alakítják tervezett működésüket.
Ismerkedünk az új helyzettel, az elképzeléseikkel, keressük együttműködésünk formáit.
#fenntarthatóság #művészeti #gazdasági #együttműködés

>>> 🌱🧚‍♂️ Már egy ideje terveztük, hogy a SÍN előtti zsebkendőnyi zöld területet rendbe tesszük. Azóta lett méhlegelő a parlagon heverő területből, zöld árnyékoló a belső udvar felől a stúdiók nyári forróságát enyhítendő (6.kép)
Tóth Laura / Laura Tóth nélkül nem lenne Szitakötő program sem, zöldülünk kívül-belül ❤
#fenntarthatóság #együttműködés

>>> 👫👭👬👫 Lassan végéhez ér 4 éves PG – Dancing in Your Shoes (Performing Gender) Kreatív Európa / @Creative Europe projekt partnerségünk és visszatekintve nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Személyes találkozásokról, játékosságról és a közös mozgáson keresztül megvalósuló nyitásról egymás felé. A co-design (projekttervezés) kihívásairól, együttműködésekben betöltött szerepeinkről. A művészet szerepéről és társadalmi hasznosságáról, identitásunkról és feladatköreinkről. Hogyan tudunk egyszerre alkotni, szervezni, vezetni? Hogyan tudunk személyes tapasztalatot szerezni, részt venni folyamatokban és közben megtartani a szerepeinket? (7. kép)
#emberi és #társadalmi #fenntarthatóság #együttműködés

>>> 👫👭 Megengedjük-e magunknak, hogy mielőtt belekezdenénk a közös munkába – nemzetközi együttműködések esetében különösképpen – találkozzunk, időt töltsük együtt, beszélgessünk? Meg tudjuk teremteni a teret és az időt, hogy megtaláljuk a közös érdeklődési pontokat, az általunk képviselt szervezetek értékeit, céljait és nem utolsó sorban a jövőben együtt dolgozók személyes kapcsolódási pontjait?
Erre tettünk egy kísérletet a varsói Laboratorium Teatralno-Społeczne és a Stowarzyszenie Pedagogów Teatru munkatársaival. (8. kép)
#emberi, #társadalmi és #gazdasági #fenntarthatóság #együttműködés #szitakötő

>>> Nyár végén eljött hozzánk Igor Razbornik / Erasmus+ Projects with Igor Mariborból és barátságból tartott egy workshopot az AI-ban rejlő lehetőségekről.
Fenntarthatóságunk jegyében is. folyt.köv.! (9. kép)
#emberi és #gazdasági #fenntarthatóság #együttműködés #szitakötő

Szitakötő program – találkozások és beszélgetések a fenntarthatóságról
Scroll to top