SinArts

Részletek a Gránátalma-klub workshop sorozatról ezen a linken.

A PG – Dancing In Your Shoes célja a kultúra és a művészet, a kortárstánc eszközeivel a helyi közönségek és közösségek közéletben való aktív részvételére való ösztönzése. A programban különös figyelmet szentelünk az egyenlő lehetőségekről, szerepekről, felelősségvállalásról való közös gondolkodásnak.

A PG – Dancing In Your Shoes  az együttműködő partnerek igényéből született arra, hogy helyi közönségeikkel és közösségeikkel egy erősebb kapcsolatot alakítsanak ki. Célunk az, hogy a közönséget, közösségeket közelebb hozzuk a kortárstánchoz, a művészet megtapasztalásához.

A projekt céljai továbbá az alábbiak:
1. A közönség és a kortárstánc kapcsolatának szorosabbra fűzése az aktív részvételen keresztül, a passzív, befogadó jellegű művészeti élményből egy aktív/részvételi jellegű tapasztalat felé.
2. A különböző művészetet befogadó közösségek  és a művészeti szervezetek közötti kapcsolatok megerősítése, a különböző társadalmi szerepekről való gondolkodás a művészeti, kulturális és társadalmi folyamatokban.

A partnerszervezetek Európa 9 különböző országában működnek, amelyekben az emberi jogok, a művészeti produkciós modellek, a társadalmi inkluzivitás, valamint a sokszínűségről való diskurzus nagyon különböző formákban és tartalommal jelenik meg. A partnerek mindegyike több éves tapasztalattal rendelkezik a kortárs tánc formanyelve tekintetében, mely biztos alapot jelent ahhoz, hogy saját területükön proaktív fejlődést indítsanak el, mind kulturális, mint társadalmi szinten. címre.

A PG – Dancing in Your Shoes partnerei:
Alma Mater University of Bologna (Italy)
Boulevard Festival (The Netherlands)
British Council (UK)
City of Women (Slovenia)
DansBrabant (The Netherlands)
Gender Bender Festival / Il Cassero LGBTI Center (Italy)
Klap Maison de la Danse (France)
Norrlandsoperan (Sweden)
Paso a 2 (Spain)
Yorkshire Dance (UK)
SÍN Művészeti Központ (Hungary)

PG – Dancing In Your Shoes / Kreatív Európa Projekt
Scroll to top