Gránátalma klub

Nyitott közösség, amely mozgáson, táncon keresztül foglalkozik a gender (társadalmi nem) körül felmerülő kérdésekkel. Egy tér, ahol a középpontban maga a közösség áll, a sokféleségünk, különböző tudásunk és tapasztalatunk.
Célunk a személyes történetek és tapasztalások alkotásba, játékba és élménybe helyezése, közös mozgás és tánc. Közösen bontjuk ki felmerülő kérdéseinket, közösen keressük hozzá a nyelvezetet és a szabad kifejezést. Hisz mi is az a gender, hol kezdődik a tánc és mit ad számunkra a közösség?

A workshopsorozat 2021.10.15-én indul, havi rendszerességgel, pénteken 17:00-20:00 és szombaton 09:00-13:00.   
A 2022. májusig futó, havonta egy-egy hétvégén jelentkező workshop sorozat keretében arra invitáljuk a résztvevőket, hogy megosszák élményeiket, véleményüket különböző, kis és nagy társadalmi kérdésekről, közösen megtapasztaljuk a szabad önkifejezést különböző művészeti formákon keresztül, művészek bevonásával. A klub célja, hogy demokratikus együttműködésre, aktív részvételre bátorítsuk egymást a folyamatosan formálódó közösségen belül és kívül.

Mi is az a gender, hol kezdődik a tánc és mit ad számunkra a közösség?
Bontsuk ki együtt mozgásban, alkotásban, közös gondolkodásban és csinálásban!
Gyere el ha:
– van kedved mozogni, táncolni, úgy ahogy te szeretsz vagy szeretnél
– olyasmit keresel, amiben időt adhatsz valamire magadnak és másoknak, amivel nem foglalkozol a mindennapokban
– szívesen megismerkednél azokkal, akikkel talán minden nap együtt álltok sorban a kisboltban, de sosem beszélgettetek
– szeretsz játszani
– érdekel a művészet és nemcsak néznéd, hanem csinálnád is
– érdekel, hogy milyen szerepeink vannak vagy lehetnek a családban, párkapcsolatban, kisebb-nagyobb közösségben, a társadalomban
– szeretnél élményeket megosztani és meghallgatni
– szeretnéd megtapasztalni az együttműködés fentjeit és lentjeit, kialakítani közösen azt, hogy hogyan legyünk együtt
– készen állsz egyetérteni és nem egyetérteni
Gyere úgy ahogy vagy, hozd magaddal a kíváncsiságodat, nyitottságodat, ötleteidet, kérdéseidet!
*
A SÍN a Gránátalma klubot kilenc európai ország művészeti központjának együttműködésében valósítja meg 2020 és 2023 között.
Ha érdekel a program, és kérdésed van, keress minket email-ben a granatalmaklub@sinarts.org e-mail címen vagy csatlakozz a nyílt facebook csoportunkhoz ITT 

***
A PG – Dancing In Your Shoes célja a kultúra és a művészet, a kortárstánc eszközeivel a helyi közönségek és közösségek közéletben való aktív részvételére való ösztönzése. A programban különös figyelmet szentelünk az egyenlő lehetőségekről, szerepekről, felelősségvállalásról való közös gondolkodásnak.
PG – Dancing In Your Shoes az együttműködő partnerek igényéből született arra, hogy helyi közönségeikkel és közösségeikkel egy erősebb kapcsolatot alakítsanak ki. Célunk az, hogy a közönséget, közösségeket közelebb hozzuk a kortárstánchoz, a művészet megtapasztalásához.

A projekt céljai továbbá az alábbiak:
1.     A közönség és a kortárstánc kapcsolatának szorosabbra fűzése az aktív részvételen keresztül, a passzív, befogadó jellegű művészeti élményből egy aktív/részvételi jellegű tapasztalat felé.
2.     A különböző művészetet befogadó közösségek  és a művészeti szervezetek közötti kapcsolatok megerősítése, a különböző társadalmi szerepekről való gondolkodás a művészeti, kulturális és társadalmi folyamatokban.

A partnerszervezeteinknél az emberi jogok, a művészeti produkciós modellek, a társadalmi inkluzivitás, valamint a sokszínűségről való diskurzus nagyon különböző formákban és tartalommal jelenik meg. A partnerek mindegyike több éves tapasztalattal rendelkezik a kortárs tánc formanyelve tekintetében, mely biztos alapot jelent ahhoz, hogy saját területükön proaktív fejlődést indítsanak el, mind kulturális, mint társadalmi szinten. címre.

A PG – Dancing in Your Shoes partnerei:
Alma Mater University of Bologna (Italy)
Boulevard Festival (The Netherlands)
British Council (UK)
City of Women (Slovenia)
DansBrabant (The Netherlands)
Gender Bender Festival / Il Cassero LGBTI Center (Italy)
Klap Maison de la Danse (France)
Norrlandsoperan (Sweden)
Paso a 2 (Spain)
Yorkshire Dance (UK)
SÍN Művészeti Központ (Hungary)

gramatalma_szoro_a5_202106_ok
gramatalma_szoro_a5_202106_ok2
Scroll to top