KRAFT program

A Kraft a SÍN Művészeti Központ workshop sorozata és egyéni konzultációs programja táncművészek, alkotók számára az alkotói folyamat és karrier építés támogatására

A Kraft az IZP program keretében valósul meg, azonban várunk minden érdeklődőt a Kraft eseményeire, legyenek szakmájuk bármilyen szakaszában. Várjuk továbbá a kortárstánc területéről kívül érkezőket is az előadóművészet bármely területéről.

 

Részletek a Kraft programról

A SÍN Művészeti Központ által kezdeményezett program elsődleges célja a tudásátadás, a pályakezdő táncalkotók szakmai ismereteinek bővítése, a produkciós munka és a hosszabb távú karrierépítés támogatása.
A program tartalmi kidolgozását és megvalósítását a SÍN munkatársai négy, a területen dolgozó szakemberrel való együttműködésben valósítják meg: Kovács Brigitta, Lukács Levente, Péter Petra és Talló Gergely.

A Kraft program a 2017 és 2020 között megvalósuló Add bele magad! program újragondolt folytatása, a workshop-okon túl további program elemekkel kiegészülve. Az Add bele magad! öt szakmai szervezet közös fejlesztésében valósult meg: L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, MU Színház, Katlan Csoport.

A program három elemből áll:
1. Négy alkalmas (alkalmanként 2-2 modulból álló) workshop-sorozat
Tervezett időpontok és témák:
2021. február 18-19.Projekt – mindkét nap 10h és 13h között zoom-on
2021. március 18-19.Kommunikáció – mindkét nap 10h és 13h között zoom-on
2021. április 15-16.Karrier – mindkét nap 10h és 14h között zoom-on
2021. május 13-14.Partnerség – mindkét nap 10h és 14h között zoom-on

A négy alkalom tematikája egymásra épül. Az első napon/modulban a téma alapvető kérdéseivel foglalkozunk, a második modulban pedig részletesebben, komplexebben közelítjük meg az adott kérdéskört. A modulokon pályakezdő és a pályájukat már 5-8 éve építő (akár korábban IZP támogatott) alkotók, művészek részvételére számítunk.
Az alkalmak tartalmi kidolgozásáért és a workshop-ok vezetéséért a SÍN munkatársai, a felkért szakértők, illetve egy-egy alkalomra meghívott szakemberek felelnek majd.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes alkalmakra való regisztrációt a SÍN honlapján, és facebook oldalán, illetve hírlevélben hirdetjük majd.
Vidéki résztvevők budapesti utazására támogatást biztosítunk. A workshop-okat az online térben is elérhetővé tesszük, a SÍN zoom szobájában.
További információ a workshop alkalmakról, a jelentkezés feltételeiről folyamatosan a SÍN online csatornáin, valamint a fenti képre kattintva.

2. Egyéni konzultáció a produkciós folyamat támogatására

Egyéni, három alkalomból álló konzultációs lehetőséget biztosítunk pályakezdő kortárstánc alkotók számára. Várjuk elsősorban az IZP program 1-es kategóriájában nyertes alkotók jelentkezését, akik még a bemutató előtt állnak. Kapacitás és a jelentkezők számának függvényében tudjuk fogadni az IZP programon kívül létrejövő produkciók jelentkezését is. 2021-ben összesen 6 alkotónak tudjuk biztosítani a lehetőséget.
Egyéni folyamat keretében a konzulens és a táncalkotó (és ha van, produkciós vezetője) összesen 3 alkalommal, 2-2 órában találkoznak. A három alkalom során személyre szabottan beszélgetnek az adott projekt 1) tervezéséről 2) vezetéséről 3) tapasztalatairól, értékeléséről, további lehetőségeiről, mindenről ami a művészeti munkához kapcsolódó egyéb feladatokat, a produkciós munkát érinti.
Konzulensek: Kovács Brigitta, Kövécs Luca, Péter Petra, Rácz Anikó, Talló Gergely, Trifonov Dóra
A konzultációs felhívás és részletesebb ismertető a fenti képre kattintva érhető el.
Jelentkezési határidő: 2021. február 15. éjfél
Bővebb információ IDE kattintva

3. Felkészítő fórum

A Kraft program keretében két táncművészeti iskolában tartunk felkészítő fórumot, beszélgetést a szakemberek bevonásával, az iskolákkal előre egyeztetett tematika és struktúra mentén, azzal a céllal, hogy segítsük a pályakezdők eligazodását a szakmában, minél több információt adjunk a lehetőségekről, pályázati keretrendszerről, a szakmai közegről, melybe hamarosan kilépnek, járható és járhatatlan utakról, ezzel segítve vágyaik és a realitás közti szakadék csökkentését, későbbi boldogulásukat.
A Kraft program ezen eleme 2021 őszén valósul majd meg.

A program a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

*

2021. februárjában két programra lehetett jelentkezni:
1. Workshop: PROJEKT – projekt tervezésről, vezetésről, értékelésről, a projekten belüli együttműködésről, konfliktuskezelésről és a vezetői szerepekről. A workshop ideje: február 18/19-én 10h és 13h között online térben. 

2. Egyéni konzultáció a készülő produkciók támogatására.
Február 15-ig várTuk elsősorban azoknak a pályakezdő táncalkotóknak a jelentkezését, akik IZP 1-es kategóriájában hozzák létre első produkciójukat. Kapacitás függvényében azonban további jelentkezők is részt vehetnek a programban. Bővebb információ IDE kattintva

Scroll to top