NULLADIK LÉPÉS – KUTATÁSI PROGRAM

A SÍN a Nulladik lépés nevű programját az NKA Imre Zoltán program produkciós pályázati kiírásainak kiegészítő programjaként fejlesztette ki és bonyolítja. A program célja a fiatal kortárstánc alkotók támogatása egy kutatási munka létrehozásában.
A SÍN az elmúlt években több produkció létrehozásában működött közre, ezek során követhette az alkotófolyamatot, a művészek elképzeléseinek fejlődését, a kudarcok megélését, az újragondolásokat és újrakezdéseket. A támogató, de reflektív szakmai közeg elengedhetetlen része a művészeti munka fejlődésének minden generáció számára. A Nulladik lépés program az elmélyülés, majd a munkától való ellépés és újragondolás lehetőségét segíti.

A 2019/2020-as évadban a Nulladik lépés program folytatódott, kibővült. A program második lépcsője már nemzetközi együttműködésben valósul meg. A genfi székhelyű l’abri rezidencia és kulturális központ a Nulladik lépés programhoz igen hasonló programot indított el a tavalyi év folyamán. A pályázati időszakban csereprogram indult, 2019 novemberében egy svájci fiatal művész töltött el két hetet Budapesten, majd 2020 elején a Nulladik lépés program egy magyar művésze utazhatott Genfbe egy kéthetes rezidenciára. A külföldi rezidenciák célja a kapcsolatépítés, a fiatalok szakmai tudásának, a területről, a jelenlévő struktúrákról való tudásuk gyarapítása. A budapesti rezidencia a dunaPart5 eseményhez, a genfi rezidencia az Antigel fesztiválhoz lett időzítve, ezzel is biztosítva, hogy az adott művész minél több ismeretre és szakmai kapcsolatra tehessen szert. A külföldi művészek rezidánciáját nem csupán a helyi szervezetek, hanem az adott rezidencia programban résztvevő helyi művészek is támogatták.

A 2019 őszén kiírt FELHÍVÁS itt olvasható.

Scroll to top