FELHÍVÁS – Nulladik lépés 3. / Határidő: 2020.12.01

A SÍN Művészeti Központ programja

A 2020-21-es évadban a SÍN Művészeti Központ folytatja Nulladik lépés programját. A program célja, hogy biztonságos alkotói környezetet nyújtson a résztvevők számára, amelyben a kutatás, a szabad alkotás, elmélyülés és azok megosztása van fókuszban, amelyben az alkotóknak alkalma nyílik bemutató vagy megfelelési kényszer nélkül dolgozni. A program további célja a független kortástánc közeg erősítése, az elképzelések verbális megosztására való képesség fejlesztése, az egymásra való reflexió, valamint a művészeti és produkciós munka professzionális, lépésről lépésre való építésének fejlesztése.

Olyan alkotók jelentkezését várjuk, akik nem rendelkeznek működési támogatással, ezért munkájukban a produkciós folyamatot megelőző kutatási fázis megvalósításának financiális háttere nem megoldott. A SÍN Művészeti Központ missziójával összhangban olyan elképzeléseket várunk, amelyekkel az adott témát az alkotó a kortárstánc, a mozgás nyelvén, eszközeivel tervezi megközelíteni, illetve keresi a kapcsolódási lehetőségeket más, művészeti közegen kívüli területekkel.

Amit a program kínál:
3 alkotó, -páros/csoport számára 2 hetes rezidencia lehetőséget a SÍN Művészeti Központban 200.000-400.000 Ft közötti támogatással. Előnyben részesítjük azokat, akik kutatásukba művészeti területen kívüli szakember(eke)t vonnak be.
• Igény szerint művészeti, produkciós és adminisztrációs mentorálást egyénre szabva.
• A kéthetes rezidencia végén a kutatási eredmények prezentálása az alkotó által választott formában stúdió körülmények között, közös értékelés, további lehetőségek feltérképezése egyéni beszélgetések formájában.
Szakmai közeg biztosítása, melyben a résztvevők kérdéseket tehetnek fel egymásnak, illetve a programban résztvevő szakembereknek, a SÍN munkatársainak, reflektálhatnak egymás munkáira és felvetéseire
• A Nulladik lépés program kapcsolódik a SÍN Crushing Borders elnevezésű nemzetközi rezidencia programjához. A Crushing Borders 2021-es pénzügyi kereteinek függvényében (a forráskeresés folyamatban) a Nulladik lépés művészei közül egy fő/alkotópáros lehetőséget kaphat a 2021-22-es évadban, hogy kéthetes külföldi rezidencián vegyen/-ek részt a Crushing Borders program egy partnerintézményében.

A budapesti rezidenciákra 2021. január és június között kerülhet sor.
Fontos: a programban nem produkció létrehozását, hanem kutatási munkát támogatunk.

A programra az alábbi módon lehet jelentkezni:
• 500 szavas koncepció leírás, kérdésfelvetés, kiinduló pont,
• 300 szavas bemutatkozás (opcionálisan linkekkel) – nem önéletrajzot várunk, hanem a művész szakmai bemutatkozását, művészeti érdeklődésének irányának, esetleges korábbi munkáinak bemutatásán keresztül
beküldése a kovecs@sinarts.org címre.

A pályázatokat a SÍN munkatársai bírálják el, a Nulladik lépés program előző évben résztvevő művészeinek konzultációjával.
A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy SÍN munkatársai a pályázati anyagot a konzulensekkel megossza.

A leírásban kérjük a kéthetes rezidencia ideális idejének megjelölését.
A tárgyban Nulladik lépés pályázat megnevezést kérjük megadni.

A programba lehetséges jelentkezni már megpályázott, vagy pályázaton nyertes művészeti koncepcióval, kérdés felvetéssel abban az esetben, ha a produkciós időszak még nem kezdődött el, illetve még a pályázati fázis előtti szakaszban lévő ötletekkel is.

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban kérdés merül fel, a fenti kovecs@sinarts.org címre várjuk a leveleket.

Beadási határidő: 2020. december 1. éjfél

December első felében a SÍN munkatársai kérhetnek online találkozót a jelentkezők kutatási tervének megvitatására.

A Nulladik lépés az NKA IZP Programjának támogatásával jött létre.

FELHÍVÁS – Nulladik lépés 3. / Határidő: 2020.12.01
Scroll to top