SinArts

Fotó: Futár Ernő / Kővágó Nagy Imre

Bemutató: 2023. április 21. @MU Színház

“Azt vettem észre, hogy mostanában kevesebbet “táncolunk”, pedig évekig a tükör előtt állunk, és tökéletesítjük mozdulatainkat, mi, professzionális táncosok. Hiányzik a tánc élménye az életemből, a számolásra kivitelezés, a kötött anyagban kiteljesedés. Úgy érzem, ez egy elhanyagolt, bár gyönyörű kvalitása a szakmának, ezért is szerettem volna olyan előadást létrehozni, amelynek középpontjában egy táncformáció már-már ódivatúnak számító elemeit kombinálom, a ma trendinek számító kortárs gondolkodással.”

Váth Máté által rendezett és koreografált Az ember masinája című előadás egy innovatív kortárs táncelőadás, amely az emberi test komplexitásának megmutatására tesz kísérletet. 
Az öt táncos – Bakk Kristóf, Géczy Roland, Kovács Mátyás, Mészáros Fanni, Piti Vivien – mozgása és Huszák Anna zenéje vezet végig az úton, amely egyetlen lélegzetvételnek és geometriának ad otthont.
Az előadás kombinálja a kortárstánc, az urban tánc és tutting mozgásokat. A különböző stílusok ötvözetéből létrejövő mozgásanyag kap központi szerepet, a narratíva hiánya és a struktúra egyszerűsége által.
Érzéki absztrakció és frontális koreográfia váltakozó dinamikája által az előadás egy rövid, de intenzív folyamatként vezeti be a közönséget az emberi test precíz összetett gépezetébe.
Annak jelentőségét hangsúlyozva, hogy a testünk nem csak egy gép, amelynek a funkciója a mozgás, hanem egy sokkal összetettebb rendszer, amely az érzelmeket, a lelket és a szellemiséget is magában foglalja.

Koncepció, rendező: Váth Máté
Alkotótársak, előadók: Bakk Kristóf, Géczy Roland, Kovács Mátyás, Mészáros Fanni, Piti Vivien
Zene: Huszák Anna
Mentor: Vadas Zsófia Tamara
Producer: SÍN Művészeti Központ

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Művészeti Központ

Előadás hossza: 35 perc
Váth Máté: AZ EMBER MASINÁJA (2023)
Scroll to top