SinArts

>>> A május 15-16- előadások Facebook eseménye itt <<<

>>> JEGYEK ITT <<<

Nagy szeretettel és gyűlölettel invitálunk BENNETEKET gyertyafényes első vagy utolsó vacsoránkra.

Oly ritkaság napjainkban a grandiózus összejövetel, ezért ez sem lesz az.
DE! Azért adjuk meg a módját! Mindenki érkezzen alkalomhoz illő öltözetben, elegánsan! Például: ahogyan egy esküvőre vagy egy temetésre érkezne.
A menüről Lady és a Királynő gondoskodnak, Anya és Apa biztosítja a jó társaságot, PüspökFalat pedig elhozza a szent ostyát nektek. S ha táncra perdülnétek, akkor az úgy volt megírva.

A vacsora gyertyafényben egy olyan színházi előadás, amely a kabaré és immerzív színházi események világához áll a legközelebb. Az eseménynek két házigazdája van, akik az előadás során különböző groteszk karakterekbe bújva szolgálják ki a vendégséget. A karakterekben a közös, hogy mind egy bouffon-kutatás során születtek és így alakulhatott ki egy sajátos nyelve az előadásnak, amely a fekete komédiák, szkeccsfilmek és kabarék humorát és hangulatát idézik. A bouffonok deformált testű lények, testi akadályok határozzák meg mozgásukat, amely egy groteszk, szürreális, torzított testet eredményez. Megjelenésükkel társadalmi normákat kérdőjeleznek meg és ezzel társadalmi viselkedések paródiáját űzik, különösen a magasabb státuszúak viselkedését, melynek kiváló terepet ad egy elegáns vacsora. Szkeccseinkben családi paródiákkal, alávetettséggel, szexualitással és a blaszfémia témáival foglalkozunk. Előadásunkban sokszor nemet cserélünk. Karaktereink fizikálisan és spirituálisan is romlottak, antihierarchikusak és semmiben sem hisznek. Menny és pokol közötti vékony úton sétálnak, és ebbe a világba invitáljuk meg nézőinket is.

Alkotó-előadók: Molnár Csaba – Szabó Veronika
Fény: Dézsi Kata / Hodován Margit
Producer: SÍN Művészeti Központ
Az előadást előkészítő kutatás a SÍN Nulladik Lépés Programja és az NKA IZP Kollégium támogatásával jött létre.
Molnár Csaba és Szabó Veronika: Vacsora gyertyafényben / május 15-16. @SÍN
Scroll to top