SinArts

Bemutató: 2016.11.25.

SCHICK / KALAUZ: CMMN SNS PRJCT – Rendező: MOLNÁR CSABA

Helyszín: MU Színház
Interaktív színházi társasjáték aukcióval, találós kérdésekkel, kortárs tánccal fűszerezve.

Kultúrát fogyasztana akciósan? Jó karban tartott, fiatalos alkotóktól? Vagy kvízjátékot játszana hasznos és haszontalan háztartási cikkekért? Végre egy előadás, amiről senki sem megy haza üres kézzel! 

2015-ben, az első ízben megrendezett OPEN Fesztivál programjában szerepelt először Martin Schick és Laura Kalauz – Berlinben alkotó koreográfusok – formabontó előadása. Molnár Csaba megvette, a Fesztivál 2016-os kiadására megrendezte, az elbűvölő Raubinek Lili és a karizmatikus Szász Dániel előadták, de vajon ki viszi haza legközelebb? A színpadon születő, egyedi műalkotás egyszerre tánc, színház, rendhagyó aukció és megannyi kérdés. Beárazható-e a művészet? Megérik-e a pénzüket a kortársak? Egyáltalán milyen táncelőadás az, amiben még csak nem is táncolnak?

„Kortárs zsibvásár a színpadon, avagy hogyan kössünk szórakoztató üzletet egymással és az előadókkal egy furcsa táncelőadáson. […] Kukkolók és résztvevők egyszerre lehetünk. Kaphat bárki kínai vécékefét, vízforralót, gyöngyöket, amire szüksége van, és cserébe feladatot is. Fel kell öltöztetni a rajtunk lévő ruhadarabokból a performereket, vagy rajtaütésszerűen ki kell találni, miből vannak a párbeszédek, amelyek a cseregesztusok és hétköznapi helyzetek közé szövődtek észrevétlenül. Játszunk és játszanak velünk, miközben a kortárs tánc is reflektál önmagára, sok humorral.” (Artner Sisso, Magyar Narancs)

Koncepció: Martin Schick / Laura Kalauz
Rendező: Molnár Csaba
Előadók: Raubinek Lili és Szász Dániel
A magyar szöveget fordította: Molnár Alexa
Produkciós vezető: Vámos Janka és Erős Balázs

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: NKA, MU Színház, SÍN Kulturális Központ

Bemutató: 2016, MU Színház

Trailer a SÍN Kulturális Központ Vimeo oldaláról.

A teljes telőadás megtekintéséhez szükséges jelszóért keress minket.

SCHICK / KALAUZ: CMMN SNS PRJCT – Rendező: MOLNÁR CSABA
Scroll to top