SinArts

Az iCoDaCo (Nemzetközi Kortárstánc Kollektíva) egy művészek által kezdeményezett kétévente megvalósuló interkulturális csereprogram és egy nemzetközi koreográfusokból és táncművészekből álló kollektíva, mely egy izgalmas mikro-társadalmat, kreatív közösséget hoz létre, ami egyben szimbolikus reprezentációja a világnak, amelyben élünk.
A művészek a különböző (általuk képviselt) országokban rezidenciákon vesznek részt, ahol közösen dolgoznak ki egy új darabot, munkájuk során kapcsolódva és reflektálva az adott ország szociálpolitikai helyzetére. A felvetés, hogy ismeretlen művészek alkossanak egy csapatot és egy új kreáción dolgozzanak közösen, az ilDance svéd társulat koreográfusainak (Lee Brummer, Israel Aloni) ötlete volt.
A projekt célja, hogy bemutassa, hogy tudnak egymásnak ismeretlen alkotók (emberek), nemcsak egymás mellett alkotni, hanem ütköztetni és hasznukra fordítani különbözőségeiket, létrehozva egy közös munkát, műalkotást.
A jelenleg dolgozó csapat hat táncosból (Lee Brummer, Mui Cheuk Yin, Eddie Ladd, Joseph Lee, Weronika Pelczynska, Vass Imre) és öt produkciós házból (ilDance, Gwyn Emberton Dance, Nowa Huta Cultural Centre, And Partners – Hong Kong és SÍN Kulturális Központ) áll. A 2018-2020-as projektben résztvevő országok: Hong Kong, Lengyelország, Magyarország, Svédország és Wales.
Vass Imre a projektben szereplő magyar táncos-koreográfus, a SÍN Kulturális Központ pedig a produkciós ház, ahol a budapesti rezidencia megvalósult. A kollektíva első kreációjának –It will come later– bemutatója 2018 november 22-én volt Krakkóban a BalletOFFFestivalon.
www.icodaco.com

Scroll to top