SinArts

Fotó: Mészáros Csaba


Egyszerre intenzív, fizikális, emberi, állati, szép, szexi, emelkedett, színes- szagos, minden érzékszervre ható.
Mindig hasonló, de közben mindig más íven kísér végig. Hat táncos és a hetedik alkotóelem, a vetítés folyamatos párbeszéde. Egy “trip”, amiben elveszhetünk, ahogy lépésről-lépésre csúszunk befelé a térbe, a fénybe, a hatása alá kerülünk…

A Trippin’ előadás egy hosszú és összetett alkotói folyamat negyedik állomása. A 2021-ben bemutatott Dear 21st century! szóló csak néhány perc erejéig merül el a testek részleteiben, gazdagságában.
A Zoom, és a Miracle című előadások már más módokon közelítenek a témához. A Zoom alapkutatása egy bentről-kifelé történő utazás nüansznyi rezdülésekből indulva, amik az emberi testről, mint mesterműről, gazdagságának feltérképezéséről szólnak, melyek érzelmi és asszociatív hatást is kiválthatnak a nézőkben.
A Miracle már hét test viszonyát vizsgálja, még mindig erősen koncentrálva a belső útra, ami még kiegészül a rész/egész fizikai és filozófiai gondolatkörével, a csoport/egyén fejlődésének, akaratának vizsgálatával és a kötött/szabad rendszerekben való létezés témakörével. A Trippin pedig ehhez képest még kintebb lép: beemeli a külvilágot és összekeveri, megteremtve a „nagy gömböt”.

Alapkoncepció és koreográfia: Oberfrank Réka
Előadók: Eyassu-Vincze Barbara, Horváth Attila, Kovács Mátyás, Szász Zsófia, Thury Zita, Váth Máté
Zeneszerző: Porteleki Áron
Jelmez: Nagy Eszter
Vizuális anyagok: Czeglédi Zsombor, Fügedi Balázs, Tóth Norbert
Producer: SÍN Művészeti Központ

Támogatók: SÍN Művészeti Központ, Műhely Alapítvány, MU Színház, Nemzeti Táncszínház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány

Oberfrank Réka: TRIPPIN’ (2022)
Scroll to top