SinArts

Fotók: Dányi Viktória

„Mindig érdekelt, hogy hogyan készül egy koreográfia, de soha nem tudtad, hogyan kérdezz erről? Kíváncsi vagy a próbatermi folyamatra? Most eljött az idő, hogy megismerd a koreográfusok – talán rejtélyesnek tűnő – munkáját. Máté vár a stúdióban – ezúttal a Trafó tereiben -, hogy társa legyél új szólója megalkotásában.

Máté alkalmanként egy-egy emberrel szeretne találkozni, akivel közösen keresheti a választ elsőre egyszerűnek tűnő kérdéseire: Mi a tánc? És vajon mi a színpad? – hol kezdődik, hol ér véget? És mi lehet a jelmez? Mi válhat azzá? És vajon mi a zene? És egyáltalán, mi egy előadás?
„És, ha ezen a ponton azt gondolnád, hogy te ehhez biztosan nem értesz, az a válaszom, hogy de, igen, pont téged várlak erre a közös munkára, élményre. Éppen nem a szakembereket, a koreográfus és táncos kollégákat – szeretnék színházat, táncot szerető nézőkkel gondolkodni közösen arról, amit csinálok, megbontani a passzív néző, aktív előadó viszonyt. Az érdekel, amit a résztvevők gondolnak, éreznek, miközben együtt gondolkodnak velem a készülő mozgásanyagon.
Ez az egyszerű gondolat indította el ezt a tervet: nem tudom már, hogy én miért táncolok, kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erről.” (Mészáros Máté)

Márciusban, a Trafó különböző tereiben összesen 15 alkalommal lesz lehetősége egy-egy nézőnek arra, hogy közösen dolgozzon Mátéval, alkalmanként 120 percben. (18:00 és 20:00 között).
Máté a színházat, táncot szerető nézőkkel szeretne közösen gondolkodni arról, amit csinál, ezért nem szakemberek, koreográfus és táncos kollégák jelentkezését várjuk – olyanokat, akik még nem voltak .
A folyamat végén, április 2-án este (hamarosan megosztjuk a külön eseményt) várunk mindenkit, aki részt vett és aki nem vett részt a folyamatban, akkor Máté megosztja a közösen alkotott munkát.

#sínprodukció

A szinhaz.hu-n Mátéval interjú jelent meg a folyamatról és sok minden másról, ami itt olvasható

Az alkalmak ingyenesek és regisztrációhoz kötöttek.
Az alábbi naptárban találjátok a még szabad időpontokat március 1 és 25 között.

A regisztráció nagyon egyszerű:
Írj egy emailt Hodován Margitnak a hodovan@sinarts.org címre neveddel, telefonszámoddal és 2 potenciálisan jó időponttal. A lefoglalt időpontot 24 órán belül írásban visszaigazoljuk!
Fontos, hogy ne hagyd cserben Mátét, ha jelentkezel, legyél ott a megbeszélt időponton.
Ha mégsem tudsz eljönni, kérjük jelezd szintén a fenti e-mail címre legkésőbb előző este.

Mészáros Máté: MÁTÉ ÉS ÉN (2023)
Scroll to top