SinArts

Fotó: Simon Iringó

Bemutató: 2022. január 25., Trafó Kortárs Művészetek Háza

Az ember teste alapélmény. Mindkét irányba. (–,+). Köztörekvés elviselhetővé tenni benne a létezést. Megesszük a fájdalomcsillapítót, lábnapot tartunk, megszoláriumozzuk, udvarlunk neki. Elit ügyeskedés. A cirkusz eszköze az artista teste, az előadás témája az artista teste. Eltörik, elszakad, vérzik, majd rendbejön. Az előadásban az eltört testből hangok, szavak, mondatok törnek fel. Mert lakik egy ember a testben. A beszélő ember. A Kudarc Anatómiája a test és a birtokosa közti intim, meghitt, de nem konfliktusmentes viszonyt eleveníti meg.

Egy 35 éves artista nő önvallomásán alapszik, egy diktafonra mondott dokumentumszövegen. A kérdés, miként íródik saját történetünk a testünkbe karcolt hegeken keresztül. Mindez hogyan alakítja személyiségünket, megismerhetjük-e eredeti lényegünket kizárólag eltört állapotainkon keresztül és mindehhez hogyan kapcsolódik környezetünk.

„Reggel negyed nyolc van… khm… fél háromig fenn voltam, most meg felébredtem. S remélem, hallja ez a dolog, amit beszélek… Felébredtem, pedig még egyáltalán nem kellett volna… Fáj a bokám, és fáj a hátam. Igazából beszélni sem szeretnék, sokkal jobb lenne, ha csak úgy hallatszódnának a gondolataim. Egy újabb nap, és megint arra kelek, hogy fáj a testem.”

Szereplők: Kudlák Eszter, Bardóczy Ilka, Takács Lacek, Téri Gáspár
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Konzulens: Zsigó Anna
Zene: Csizmás András
Jelmeztervező:  Veronika Keresztesová
Rendező: Téri Gáspár
Producer: SÍN Művészeti Központ
Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Nemzeti Kulturális Alap, Műhely Alapítvány

Grotesque Gymnastics: A KUDARC ANATÓMIÁJA (2022)
Scroll to top