SinArts

Időpont: 2023. december 4 – 5. és 7. // 18:00-21:00 

Helyszín: SÍN Művészeti Központ // 1139 Budapest, Gyutacs u. 10., 1139

Jelentkezési határidő: NOVEMBER 30.

A workshopokon maximum 20 fő tud részt venni. Természetesen nem válogatunk, az első 20 jelentkezési lap beérkezése fogja eldönteni, hogy kik tudnak részt venni.

Minden alkalommal a workshop vezetője dönti el, hogy nyitott vagy zárt csoportba szeretne dolgozni. Ez alkalommal Viktor a zárt csoport mellett döntött mert a napok egymásra fognak épülni. Első körben tehát akkor jelentkezz kérlek, ha mind a három napon részt tudsz venni!

Itt tudtok jelentkezni: 2. G.A.T.E. JELENTKEZÉS

A workshopról
A workshopon a három nap alatt a korábbi munkáimban használt (Outsiders, Fatigue) nyelvezettel ismerkedünk meg különböző improvizációs feladatok által. Ezekben az előadásokban a repetíció, a testek közti kapcsolat, a test viszonya a térhez képest és a lelassulás volt meghatározó. Készülő Hatching munkacímű előadásom mozgásnyelvi kutatásába is belekóstolunk, ami alatt a következő kérdéseket fogjuk körüljárni: hogyan jön létre egy identitás, hol kezdődik és végződik az emberi test, mik a határai, képességei és vajon tudjuk-e ezeket befolyásolni, módosítani vagy kiterjeszteni? A workshopon való részvételhez nem szükséges színpadi tapasztalatok megléte. A három nap egymásra épül, ezért kérlek akkor jelentkezz, ha mindegyik napon részt tudsz venni.  

Ezt lehet tudni Viktorról
Szeri Viktor (szül. 1993) Budapesten élő független performer és koreográfus. Multidiszciplináris darabjaiban különböző (előadó)művészeti formák és vizuális megoldások egymásra hatása figyelhető meg. Spontán és improvizatív alkotói folyamatait általában egy hangulat vagy egy érzet megjelenítésének a vágya motiválja, munkáiban a táncnak mégis mindig döntő szerepe van: számára ez egy olyan nyelv, amelyen keresztül a tökéletlen, múlandó és naiv emberi test képes kitörni a ránehezedő társadalmi normák szorításából. Performanszai zsigerileg hatnak: a színpad és a nézőtér közti határ gyakori elmosásával olyan intim világokba hívnak, ahol a nézőknek is aktív szerep jut. A hagyományos művészeti terek, így a színházak és a galériák ideológiája és komplexitása ugyanúgy foglalkoztatja, mint a közterekben és elhagyatott épületekben rejlő lehetőségek. Mindig új megoldásokat keres, és ezt sokszor csapatban teszi. 

2018-ban alapította Páll Tamással és Muskovics Gyulával a Hollow művészcsoportot, akikkel azóta is rendszeresen együtt dolgozik. Immerzív installációikban és performanszaikban a tánc, a költészet, az újmédia-művészet és a szerepjáték eszközei keverednek, olyan világ-prototípusokat hozva létre, amelyekben a konszenzuális valóság domináns rendszerei megkérdőjeleződnek.

Fatigue című előadása Lábán Rudolf Díjban részesült és beválogatták az Aerowaves európai tánchálózat 2024-es programjába.

Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Főiskola koreográfus BA, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design MA szakán végezte. Több ösztöndíjat és rezidencia programot is elnyert az utóbbi években Budapesten, Prágában, Berlinben, Bécsben, Párizsban, Isztambulban, Varsóban, Tbilisziben és Minszkben. Egyéni munkáit és együttműködéseit pedig többek között bemutatta a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a MU Színház, a DunaPart Kortárs Előadóművészeti Platform, az art quarter budapest, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, a Placcc Dance, valamint a MeetFactory (Prága), az Y Events, Divadlo X10 (Prága), a House of Arts (Brno), a Donaufestival (Krems), az Art Cologne (Köln), a Montag Modus (Berlin), és a radialsystem (Berlin), Open Space – Centre for Visual and Performing Arts (Tbilisi), Krytyka Polityczna (Varsó).  2018-ban a bécsi ImpulsTanz Fesztivál DanceWEB ösztöndíjában részesült.

2020 óta a budapesti Under500 összművészeti fesztivál szervezője.

Jelentkezzetek! Hamarosan találkozunk!

Üdv: lili és a SÍN csapata

 

 

G.A.T.E – második alkalom / december 4-5. és 7. @SÍN
Scroll to top