SinArts

Időpont: 2024. február 5-7. // 17:00-20:00
Helyszín: SÍN Művészeti Központ // 1139 Budapest, Gyutacs u. 10., 1139

Jelentkezni a februári alkalomra ezen a LINKen tudtok.
Jelentkezési határidő: 2024. 02. 02.

Mi az a  G A T E  workshop ?
A Give And TakE kéthavonta jelentkező workshop sorozat táncosoknak, koreográfusoknak ami alkalmanként 3 napból áll. Minden alkalmat más meghívott koreográfus vezet. A workshopokon egy-egy készülő előadás műhely munkájába léphettek be. Az előadás mozgásanyagával, struktúrájával foglalkozó vagy az előadás témáját feszegető kísérletekbe, gyakorlásba vezeti be a résztvevőket az adott előadás koreográfusa. A workshop nem csak a résztvevőknek nyújt tudást és fejlődést, hanem a workshop vezető is lehetőséget kap arra hogy új formában kísérletezzen készülő előadása anyagával. Ez a kéthavonta jelentkező ingyenes workshop egy találkozási pont lehet, ahol kölcsönösen tudjuk támogatni egymást úgy, hogy közben a tánc, a szakmánk van a középpontban.
Cél, hogy megerősítsük szakmai közegünket, inspiráljuk, megtartsuk egymást! Szakmai párbeszédet indítsunk el a megosztáson és a táncon keresztül!

A III. workshop vezetője: Góbi Rita

Ritáról és a workshopról pár mondat:

Góbi Rita táncművész, koreográfus, táncpedagógus, aki a táncnyelv sajátos részét kutatja. Előadásaival folyamatosan turnézik világszerte.
Munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak. Előadásaiban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját. Egyedi technikáját folyamatosan fejleszti, mely minden egyes koreográfiájában visszaköszön. Társulati tevékenysége mellett rendszeresen hívják meg vendégkoreográfusnak kortárs színházi- és bábszínházi előadásokhoz. Rendszeresen tart workshopokat Magyarországon és külföldön egyaránt.
www.gobirita.hu

„Táncolok, mert imádom. Hogy miért? – lubickolhatok a szabadságban, kreatívitásban. Egyszerre lehetek önmagam és együttműködhetek a körülöttem levő táncostalpakkal. Elrepülhetek egy általunk kreált másvilágba. Figyelhetek az érzéseimre, mások érzéseire, agyalhatok a mozdulatok, térformák miértjein. Imádom minden egyes pillanatát, gyertek, tapasztaljunk, fejlődjünk együtt.”
Társakat várok, akik vágynak az ismeretlenre.
Megosztom veletek a folyamatosan fejlesztés alatt álló tréningjeimet. Elmélyülnénk a mozdulatminőségekben, szerkesztésekben, kompozíciókban.
A jegyzeteim tele vannak kipróbálatlan ötletcsírákkal, próbáljuk ki őket együtt.

üdv: lili és a SÍN csapata

G.A.T.E – harmadik alkalom / február 5-7. @SÍN
Scroll to top