SinArts

Kortárstánc előadás óvodásoknak 

Bemutató: 2021 ősz

„Egyszer volt hol nem volt, a Doboz-tengeren is túl, ahol a Kisdoboz az úr, Dobozvárosban a Doboz utca 1-es szám alatt állt egy hatalmas nagy ház. Tengernyi lakója ritkán találkozhatott egymással. Többnyire dobozként, vagy bedobozolva élték elképesztően izgalmas életüket. Ha ezt a történetet halljátok, azt jelenti, hogy kinyílt a mesedoboz és hamarosan mindenkivel találkozni fogtok.
Ui:  csokival ne etessétek a dobozokat!!!”
/részlet az előadásból/

A mesén Viktória és Dóra, a Doboz utca 1. örökös házmesterei kalauzolják végig a gyerekeket.
Az előadás a gyerekek nyelvén beszél, az óvodáskorú gyermeki gondolkodásnak megfelelően alakul. Mi, felnőttek szeretnénk az ő világukba belépni ezen a mesén keresztül. Azt gondoljuk, hogy ez csakis úgy lehetséges, hogy ha elrugaszkodunk a felnőttekre jellemző racionalitás által vezérelt gondolkodástól, és elfogadjuk azt, hogy a képzeletünk irányít minket.
Fontos számunkra a letisztultság. Az előadásban használt jelmezek, kellékek, zenék olyan ingert biztosítsanak, amelyek nem nőnek túl a gyermekek fantáziáján, csak segítik kibontakozni azt.

Alkotók, előadók: DÁNYI Viktória, FURULYÁS Dóra
Zene: RUBIK Ernő Zoltán
Jelmez: MOLNÁRIEdit
Külön köszönet: BORSOS Luca
Producer: SÍN Művészeti Központ
Támogató: EMMI

Az alkotókról:
Dányi Viktória és Furulyás Dóra a magyar kortárs táncszcéna ismert táncművészei. Dóra a Tünet Együttes tagja volt, mellette Kárpáti Péter, Ördög Tamás és a Timothy and the Things projektjeiben szerepelt. Viktória számos saját, ill. alkotó-közösségben létrehozott táncprodukció koreográfusa és előadója, melyek közül több jelentős nemzetközi sikert is elért. Jelenleg mindketten kisgyerekes anyukák – így a téma és az inspiráció nem titkoltan mindennapjaiktól ered, ott töltekezik.

Produkciós részletek:
Előadás hossza: 5o perc
Korosztály: 3-7 éves gyermekek, ezen belül vegyes korú gyerekek is

Dányi Viktória – Furulyás Dóra: DOBOZ UTCA 1. (2021)
Scroll to top