SinArts

2022 január és 2023 december között zajlik 6 szervezet együttműködésében megvalósuló Erasmus+ programunk, „Fair Practices in Arts Collaborations” címmel.
A programban a hat szervezet tréning modulokat fejleszt, tesztel és oszt meg, melyek művészek, kollektívák és szervezetek együttműködésének fejlesztését célozzák meg. A program célja projektek, intézmények, egyéni művészeti karrier utak támogatása gyakorlati eszközökkel, tudással.
A tréning modulok fejlesztésében törekszünk arra, hogy könnyen érthető, tréneri tudás és támogatás nélkül alkalmazható eszköztárat fejlesszünk, melyek a fejlesztést követően elérhetőek lesznek munkacsoportok, szervezetek, önállóan dolgozó művészek számára a program honlapján.

Partnerszervezetek:
Occitanie en Scéne, Montpellier (F) / Synthesis Center Research and Education, Nicosia (CY) / Smart Idea, Salovci (SLO) / Artemrede, Santarém (PT) / Mosaic, Patras (GR) / SÍN Művészeti Központ, Budapest (HU)

A program négy (plusz egy) elemből áll:
1. Hackathon-ok / 2022. március-november
4 háromnapos kutatási és fejlesztési alkalom, melyekben meghatározzuk a program célcsoportjait, a tréning modulok témáját, valamint megtörténik a modulok fejlesztése két-két partnerszervezet együttműködésében.
2. Educational Group-ok / 2023. január-június
A modulok prototípusának tesztelése négy különböző helyszínen, a partnerszervezet által meghívott szakemberek bevonásával. A partnerek szakembereket a meghatározott célcsoportok szerint hívják meg a programba helyi szakmai hálózatukból. Az összesen 24 tesztelő visszajelzései alapján történik meg a modulok finomhangolása, véglegesítése
3. Tandem-ek / 2023. július-szeptember
A tréning modulok helyi tesztelése két-két partnerszervezet együttműködésében az online térben összekapcsolódva. A folyamatban a partnereknek lehetősége van az általuk nem fejlesztett modulok mélyebb megismerésére, saját kontextusukban való alkalmazási lehetőségek feltérképezésére. A tréning modulok véglegesítése, egységes formába rendezése.
4. Disszeminációs fórumok / 2023. szeptember-november
A program végén három különböző városban – Lisszabonban, Budapesten és Montpellier-ben – osztjuk meg a program eredményeit a helyi kontextus és igények szerint kialakított eseményeken.
+1 Társasjáték fejlesztése
A SÍN Művészeti Központ és az Artemrede együttműködésében társasjátékot fejlesztünk „Collaboration for Sustainabilty” címmel, mely munkacsoportoknak, szervezeteknek nyújt lehetőséget arra, hogy a szakmát és a szélesebb társadalmat feszítő fenntarthatósági kérdéseket saját gyakorlatukban, tevékenységeikben vizsgálhassák meg. A társasjáték segítségével a csoportok, szervezetek kijelölhetik a számukra fontos, reális, a változást elősegítő lépések beazonosítását. Ezen felül, indirekt módon, a játék remek terepet kínál a csapatok együttműködésének, vitakultúrájának, döntési mechanizmusainak fejlesztésére is.

A programban fejlesztett modulok témái:
1. Stratégiai tervezés
2. Reziliencia – photovoice
3. Ön-menedzsment / Kapcsolati menedzsment
4. Együttműködés
5. Kulturális vállalkozásfejlesztés
6. Kontextus / Szakmai hálózatok

CoopAnimArt – Erasmus+ projekt
Scroll to top