SinArts

Fotók: Fórizs Dániel / R.Szabó János

Bemutató: 2023. május 5. @MU Színház

Az AHA Kollektíva 2021-ben megalakult, hattagú alkotócsoport. A közösségen belül folyamatosan változó alkotói szerepkörök teszik lehetővé a különböző nézőpontok beemelését, melyeket az előadóművészet és a különféle együttműködési formák kutatásának segítségével közelítenek meg.
A Dense piece című előadás központi témája a sűrűség. A mozgásanyag az intenzív igénybevétel, a dinamikus koncentráció, az állandó konfrontáció, a testi és szellemi
síkon érkező információáradat hatásaival dolgozik. Az előadókban kialakuló ellentmondások és a köztük létrejövő kölcsönhatások, ütközések a kiszámíthatatlan változás élményét nyújtva építenek közösségi tapasztalatot. A folyamatot a fizikális teljesítményre, a mozgásállapotok és a tér sűrítésére irányuló szándék vezeti. A táncosok magukra, egymásra, és az általuk létrehozott működésre figyelve, a külvilág hatásait kizárva haladnak végig az önmagát dinamóként újra és újra energetizáló íven, amely a rendszerek megbontásával formálódik, változtat a struktúráján és élteti a történéseket.

Alkotók: Eyassu-Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola, Kancsó Luca, Oláh Balázs, Piti Vivien
Zene: Porteleki Áron
Fény: Rovó Virág
Konzulens: Szabó-Székely Ármin
Producer: SÍN Művészeti Központ
Támogató: NKA – Imre Zoltán program
AHA Kollektíva: DENSE PIECE (2023)
Scroll to top