SinArts

A program ingyenes, de kérjük, hogy jelezzétek részvételi szándékotokat, regisztráljatok itt: https://forms.gle/N7V5ZDjMkeQFt96b8

A Nulladik lépés programnak köszönhetően egy féléves kutatómunkán vagyunk túl, melynek zártkörű munkabemutatójára invitálunk benneteket, június 24-én 19:00 órára a SÍN-be.
A kutatás célja az volt, hogy a magyar néptáncot alapul véve egy olyan mozgásformát mutassunk be, ami dinamikailag, motivikailag diverz és kifejező, azonban kulturális és nemi dogmáktól mentes. Szubkultúránkra jellemző skatulyákat félretéve, saját élményeinken, mozdulatainkon keresztül vizsgáltuk a társadalmunkból fakadó presszióinkat, traumáinkat.
Vajon lehet-e dinamikailag annyira változatos improvizációkat, mozdulatsorokat alkotni, hogy ne lehessen annyival bekategorizálni, hogy női-, férfi szóló vagy páros táncot látunk (ahogy ezt minden néptánc fesztiválon és versenyen teszik)? Vajon képesek vagyunk-e annyira bátran alkotni, ahogy őseink tették és a szabadság lehetőségével élni?
Ezekre a kérdésekre keressük válaszainkat a kutatásban, melynek kivonatát láthatjátok majd. A munkabemutató után kerekasztal-beszélgetést tartunk, ahol megosztjuk a kutatásból fakadó tapasztalatainkat és kíváncsian várjuk a visszajelzéseiteket, hogy azokból inspirálódva megtehessük a ,,nulladik lépés” után az első lépéseinket is ebben a témában!

Alkotótársak: Zhang Mary, Kozma Gergely
Szivós Kata: RENDetlenség – Szabályozott szabálytalanság / Nulladik lépés kutatási prezentáció / június 24. 19:00 @SÍN
Scroll to top