Mészáros Máté – A távolság mechanikája-Közös tér / május 15-16. 17:00 @Veszprém

Kattints IDE a Facebook eseményért! 

Helyszín: Veszprém, Agóra előtti tér
INGYENES – Közös tér előadások:
– 2023. 05. 15. hétfő, 17:00
– 2023. 05. 16. kedd, 17:00

Mészáros Máté 2019-ben mutatta be A távolság mechanikája című előadását három táncos és egy zenész együttműködésében. Az előadás azóta számos nemzetközi fesztiválon vendégszerepelt, és most új formában kerül a budapestiek elé, három napon, három különböző helyszínen. Máté ezúttal mintegy 30 fiatallal alkotja újra a koreográfiát, a statikus és dinamikus testek térben való elhelyezkedését és mozgását, a közöttük keletkező távolságot, és a fizikai térrel való viszonyukat kutatja. A testek itt nem performatív képességük, hanem plasztikus, folyamatosan formálható anyagszerűségük miatt képzőművészeti perspektívába helyezik a táncot.
A középiskolásokkal és fiatal táncosokkal közösen létrehozott eseményben szabadon értelmezzük a táncot, a zárt színházi terekből kilépünk a köztérre, szabad értelmezést kínálva akár az éppen jelenlévő városlakóknak, akár azoknak, akik az eredeti előadás újra-értelmezésére kíváncsiak.

Koreográfia és térkoncepció: Mészáros Máté
Előadók: Eyassu-Vincze Barbara, Gláser Márton, Kacsó Imola, Kancsó Luca, Piti Vivien, Oláh Balázs és az Óbudai Árpád Gimnázium diákjai
Az eredeti előadás társalkotói és előadói: Mészáros Máté, Jenna Jalonen, Vadas Zsófia Tamara, Porteleki Áron
Producer: SÍN Művészeti Központ
Ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=M59rg9av6vc

A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg. További információ: https://veszprembalaton2023.hu / The festival is realised with the support of the European Capital of Culture Veszprém-Balaton 2023 project.
A fesztivál szakmai együttműködő partnere a 10. Színházi Olimpia és a Nemzeti Táncszínház. / The festival’s professional partner is the Theatre Olympics 2023 and the National Dance Theatre Budapest.
Mészáros Máté – A távolság mechanikája-Közös tér / május 15-16. 17:00 @Veszprém
Scroll to top