Mészáros Máté: Máté és én (2023)

Munkabemutató: 2023. március 31. @SÍN - Részletek hamarosan

A foglalás menetét pár egyszerű lépésben a leírás alatt találod.

Mindig érdekelt, hogy hogyan készül egy koreográfia, de soha nem tudtad, hogyan kérdezz erről? Kíváncsi vagy a próbatermi folyamatra? Most eljött az idő, hogy megismerd a koreográfusok – talán rejtélyesnek tűnő – munkáját. Február végétől március végéig várlak a próbateremben, hogy társam legyél új szólóm megalkotásában.

A SÍN Művészeti Központban összesen 21 estén át, egy-egy nézővel közösen dolgozom új kreációmon, esténként 2-2 órában (18h-től és 20h-tól) várom alkalmi alkotótársamat, mindig egy embert, akivel beszélgethetek, akinek megmutathatom hol tartok, akivel közösen kereshetem a választ elsőre egyszerűnek tűnő kérdéseimre: Mi a tánc? És vajon mi a színpad? – hol kezdődik, hol ér véget? És mi lehet a jelmez? Mi válhat azzá? És vajon mi a zene? És egyáltalán, mi egy előadás?

És ha ezen a ponton azt gondolod, hogy te ehhez biztosan nem értesz, az a válaszom, hogy de, igen, pont téged várlak erre a közös munkára, élményre. Éppen nem a szakembereket, a koreográfus és táncos kollégákat – szeretnék színházat, táncot szerető nézőkkel gondolkodni közösen arról amit csinálok, megbontani a passzív néző, aktív előadó viszonyt. Az érdekel amit te gondolsz, érzel, miközben együtt gondolkozol velem a készülő mozgásanyagon.
Ez az egyszerű gondolat indította el ezt a tervet: nem tudom már, hogy én miért táncolok, kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erről.

A folyamat végén pedig, március 31-én várunk mindenkit, aki részt vett a szóló elkészítésében, akkor bemutatom a közösen alkotott munkát.

  1. Az alábbi naptárból válassz időpontot február 21 és március 30. között. Összesen 21 napon, napi 2 alkalom áll rendelkezésre, minden alkalom 120 perces.
  2. Írj egy emailt Hodován Margitnak a hodovan@sinarts.org címre. A levélben szerepeljen teljes neved, telefonszámod és a kiválasztott időpont/preferált időpontok. Egy ember egy időpontra jelentkezhet.
  3. Az időpont csak írásos megerősítés után érvényes!
  4. Fontos, hogy számítunk a jelenlétedre. Ha mégsem tudsz jönni, kérjük írásban előre jelezd, mert akkor Máté abban az intervallumban nem tud dolgozni.
Mészáros Máté: Máté és én (2023)
Scroll to top