Tánc a Kertben – A távolság mechanikája – performatív, részvételi séta / május 7. @Várkert Bazár

>>> Kattints a Facebook eseményért IDE <<<

Előadásnapok:
2022.05.07. (ESŐNAP 2022. 05. 08.)
2022.06.18. (ESŐNAP 2022. 06. 19.)
2022.07.02. (ESŐNAP 2022. 07. 03.)
2022.08.27. (ESŐNAP 2022. 08. 28.)
📍Helyszín: Várkert Bazár
🎫 Jegyek ITT: https://bit.ly/Tánc_a_kertben_A_távolság_mechanikája

2021 tavaszán Mészáros Máté létrehozta A távolság mechanikája című előadásának köztéri és részvételi, ugyanakkor installatív verzióját.
Az eredeti produkcióban a statikus és dinamikus testek térben való elhelyezése és mozgatása, az összeillő és össze nem illő rendszerek egy térbe zsúfolása, valamint a testek között keletkező távolság vizsgálata állt a középpontban. E problémakör érzékeltetésére a koreográfus eszköze a megfelelő mozdulat megtalálása, azaz az absztrakció fizikai testre való lefordítása, a térben elhelyezkedő testek találkozásának a variációit mutatta be, és ezáltal kívánta beindítani a szabad értelmezés lehetőségét a nézőben. A testek itt nem performatív képességük, hanem plasztikus, folyamatosan formálható anyagszerűségük miatt képzőművészeti perspektívába helyezik a táncot.
Az előadás részvételi verziójában az alkotók egy egész másfajta befogadásra invitálják a nézőket. A meghatározó mozdulatsorok és konstellációk piktogramokra lettek „lefordítva”. A nézők a grafikákat egy kiskönyvben kapják meg, amellyel közösen, egy hozzávetőlegesen egyórás sétában, Mészáros Máté vezetésével maguk is előadókká válva teremthetik újra az előadás koreográfiájának kilenc állomását, megismerve a Várkert Bazár csodálatos helyszíneit.
Koreográfia és térkoncepció: MÉSZÁROS Máté
Grafika: FISCHER Balázs
Füzetterv: KOROLOVSZKY Anna
Producer: SÍN Művészeti Központ
Koprodukciós partner: PLACCC Fesztivál
Felhívjuk figyelmüket, hogy sétánk útvonala nem akadálymentesített, a programon meredek lépcsőkön, folyosókon közlekedünk. Kérjük, ennek megfelelően, kényelmes öltözetben érkezzen. Sétáink a meghirdetett időpontban, pontosan indulnak, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértésüket köszönjük!
 
Tánc a Kertben – A távolság mechanikája – performatív, részvételi séta / május 7. @Várkert Bazár
Scroll to top