Munkabemutató – Ça Ira – Cie MF | Maxime & Francesco – május 28. @SÍN

>>> A program Facebook eseménye angol nyelven <<<

Betekintést nyerhetünk a Cie MF “Ça Ira” című készülő munkájának egy részletébe, amelyet egy egy beszélgetés követ.

A rezidenciát az olaszországi Residenza IDRA és a SÍN támogatja a “Crushing Borders Nemzetközi rezidencia-csere programja keretében, valamint a Budapesti Francia Intézet

A “Ça ira” (franciául “minden rendben lesz”) a C’est Pas Grave projekt második fejezete: egy trilógia, amely a gravitáció fogalmának különböző jelentéseit vizsgálja az idő fogalmával kapcsolatban.
A “Ça ira” egy lehetséges térbeli eszközre kérdez rá, a mozgás “menni” igét használva (hová ? mikor ? hogyan ?), nem pedig annak retorikai ösztönzésére. A koreográfiai konstrukció logikája azt követi, amit filozófiai értelemben úgy lehetne definiálni, mint egy örök visszatérés, egy örökös kezdet, egy végtelen nyitás.

Rendezés és koreográfia: Francesco Colaleo és Maxime Freixas.
Előadók: Francesco Colaleo, Maxime Freixas és Pieradolfo Ciulli
Jelmezek: Gabrielle Marty
Muzsika: A.A.V.V. Jérémie Esperet zenei feldolgozása.
Produkció: Cie MF | Maxime & Francesco
Koprodukció: Budapesti Francia Intézet, DRAC Auvergne Rhône Alpes/projet relance, Dispositif RECIF: a DAC Guadeloupe és a Guadeloupe-i prefektúra által támogatott projekt, Teatro San Materno (CH).
Együttműködésben: Crushing Borders International Exchange Program/ Residency Idra (Brescia, IT) és SinArt (Budapest, HU), Centre Chorégraphique National Roubaix Hauts de-France (Roubaix, FR) , Le Croiseur (Lyon, FR) , la Maison de la danse (Lyon, FR), Pole.
Pik (Bron, FR), CCNR Yuval Pick (Rillieux-la-pape, FR) CCN Roubaix, Krakkói Koreográfiai Központ (PL)

A Cie MF | Maxime et Francesco egy francia kortárs tánc- és fizikai színházi társulat, amelyet Maxime Freixas és Francesco Colaleo vezet.
A társulat 2015-ben teszi meg első lépéseit az Anticorpi XL (IT) hálózat támogatásával, amely három egymást követő évben (2015-től 2017-ig) választotta ki első alkotásaikat, a Re Garde, a No Game és a Chenapan címűeket a Vetrina della Giovane Danza D’autore-ra. 2016-ban részt vesznek az Anghiari Dance Hubon (IT), 2017-ben pedig megnyerik a Lavanderia a Vapore (IT) művészeti rezidenciapályázatát. 2018-ban létrehozzák a Farde-Moi kvintettet a Resi’Dance XL akció és a Bando SIAE S’illumina közreműködésével. 2020-ban debütálnak az Oriente Occidente Fesztiválon (IT) a C’est pas grave című új koreográfiai projektjükkel, amely a gravitáció témáját járja körül.
A Cie MF számos nemzetközi fesztiválon és kiállításon vendégszerepelt: TanzKarlsruhe Festival, Les temps d’aimer la Danse, Festival Onze Bouge, Entrez dans la danse, Dix en Scène Festival, les Petites Scènes Ouvertes, Kilowatt Festival, Zoom Festival, Interplay Festival, Inequilibrio Festival, Teatri di Vetro, Quelli che la danza, Ticino in Danza, Fra Terra e Cielo, Paralelo Festival, Teatro San Materno, Festival Malda En Dansa.

Munkabemutató – Ça Ira – Cie MF | Maxime & Francesco – május 28. @SÍN
Scroll to top