SinArts

>>> JELENTKEZÉS a 2022. május 12-i negyedik és egyben utolsó idei Kraft workshopra / EGYÜTTMŰKÖDÉS … itt <<<

A KRAFT a SÍN Művészeti Központ workshop sorozata és egyéni konzultációs programja táncművészek és alkotók számára az alkotói folyamat és a karrier építés támogatására.

2022 januárjában indítjuk el a KRAFT 2. évadát, mely az NKA IZP program keretében valósul meg, azonban várunk minden érdeklődőt a Kraft eseményeire, legyenek szakmájuk bármely szakaszában. Várjuk továbbá a kortárstánc területéről kívül érkezőket is az előadóművészet bármely területéről.

ELINDULT A KRAFT/2!

A SÍN Művészeti Központ által kezdeményezett program elsődleges célja a tudásátadás, az alkotók és táncművészek szakmai ismereteinek bővítése. Csoportos munkában, szakemberek vezetésével beszélünk a produkciós munkáról, együttműködésről, pályázati tudnivalókról, a szakmáról általában. Tudást adunk át, valamint lehetőséget adunk, hogy a résztvevők egymással is megosszák szakmai tapasztalataikat egy támogató, biztonságos közegben.
Tanulunk egymástól.

A négy alkalmas, egyenként 2-2 modulból álló workshop sorozat tartalomfejlesztői a SÍN munkatársai, illetve meghívott szakemberek: Kovács Brigitta, Lukács Levente, Péter Petra és Talló Gergely.
Idén azonban minden érdeklődőt várunk az alkalmak előtt, hogy közösen, a felmerülő igények alapján állíthassuk össze az egyes alkalmak tartalmat. Egyenként 60 perces online közös munkára hívunk mindenkit.

A tartalomfejlesztő alkalmak időpontjai:

  • 2022. január 20. 9h-10h BOLDOGULÁS tartalomfejlesztés
  • 2022. február 24. 9h-10h STRUKTÚRA – tartalomfejlesztés
  • 2022. március 24. 9h-10h PÉNZ – tartalomfejlesztés
  • 2022. április 21. 9h-10h EGYÜTTMŰKÖDÉS – tartalomfejlesztés

A négyhetente csütörtökönként megvalósuló workshop-ok mindegyikén délelőttönként, 9h és 13h között a pályakezdőket várjuk, ez a KRAFT 1.0, délután 14h és 18h között pedig az adott témát mélyebben, részletesebben tárgyaljuk, ez pedig a KRAFT 2.0, ide várjuk mind a pályakezdőket, mind a már tapasztaltabb alkotókat, művészeket.

Workshop dátumok és témák:
2022. február 10. Kraft 1.0: 9h-13h, KRAFT 2.0: 14h-18h
BOLDOGULÁS
2022. március 10.
STRUKTÚRA 
2022. április 14.
PÉNZ 
2022. május 12.
EGYÜTTMŰKÖDÉS >>> JELENTKEZÉS ITT

Helyszín: SÍN Művészeti Központ

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes alkalmakra való regisztrációt a SÍN honlapján, és facebook oldalán, illetve hírlevélben hirdetjük majd.

///

Egyéni konzultáció a produkciós folyamat támogatására

Ahogy 2021-ben, idén is elindítjuk egyéni, három alkalomból álló konzultációs programunkat pályakezdő kortárstánc alkotók számára. Várjuk elsősorban az IZP program 1-es kategóriájában nyertes alkotók jelentkezését, akik még a bemutató előtt állnak. Kapacitás és a jelentkezők számának függvényében tudjuk fogadni az IZP programon kívül létrejövő produkciók jelentkezését is.

Egyéni folyamat keretében a konzulens és a táncalkotó (és ha van, produkciós vezetője) összesen 3 alkalommal, 2-2 órában találkoznak. A három alkalom során személyre szabottan beszélgetnek az adott projekt 1) tervezéséről 2) vezetéséről 3) tapasztalatairól, értékeléséről, további lehetőségeiről, mindenről ami a művészeti munkához kapcsolódó egyéb feladatokat, a produkciós munkát érinti.
Konzulensek: Kovács Brigitta, Kövécs Luca, Péter Petra, Rácz Anikó, Talló Gergely

Jelentkezési határidő: 2022. január 31. éjfél

Jelentkezéshez ezt a formot kérjük kitölteni:
https://forms.gle/4cCapovY1TTmeHKWA

A programban célunk egy olyan produkciós munkát támogató eszköz, amolyan “jó gyakorlat” kidolgozása, mely az alkotókat a jövőbeli munkájukban is segítheti a projektek tervezésben, vezetésben, az együttműködéseikben.

A KRAFT/2 program a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

—————————

Részletek a korábbi, 2021-es Kraft programról

A SÍN Művészeti Központ által kezdeményezett program elsődleges célja a tudásátadás, a pályakezdő táncalkotók szakmai ismereteinek bővítése, a produkciós munka és a hosszabb távú karrierépítés támogatása.
A program tartalmi kidolgozását és megvalósítását a SÍN munkatársai négy, a területen dolgozó szakemberrel való együttműködésben valósítják meg: Kovács Brigitta, Lukács Levente, Péter Petra és Talló Gergely.

A Kraft program a 2017 és 2020 között megvalósuló Add bele magad! program újragondolt folytatása, a workshop-okon túl további program elemekkel kiegészülve. Az Add bele magad! öt szakmai szervezet közös fejlesztésében valósult meg: L1 Egyesület, Műhely Alapítvány, MU Színház, Katlan Csoport.

A program három elemből áll:
1. Négy alkalmas – alkalmanként 2-2 modulból álló – workshop-sorozat
2021. február 18-19. – Projekt, /2021. március 18-19. – Kommunikáció / 2021. április 15-16. – Karrier / 2021. május 13-14. – Partnerség
A négy alkalom tematikája egymásra épül. Az első napon/modulban a téma alapvető kérdéseivel foglalkozunk, a második modulban pedig részletesebben, komplexebben közelítjük meg az adott kérdéskört. A modulokon pályakezdő és a pályájukat már 5-8 éve építő (akár korábban IZP támogatott) alkotók, művészek részvételére számítunk.
Az alkalmak tartalmi kidolgozásáért és a workshop-ok vezetéséért a SÍN munkatársai, a felkért szakértők, illetve egy-egy alkalomra meghívott szakemberek felelnek majd.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes alkalmakra való regisztrációt a SÍN honlapján, és facebook oldalán, illetve hírlevélben hirdetjük majd.
Vidéki résztvevők budapesti utazására támogatást biztosítunk. A workshop-okat az online térben is elérhetővé tesszük, a SÍN zoom szobájában.
További információ a workshop alkalmakról, a jelentkezés feltételeiről folyamatosan a SÍN online csatornáin, valamint a fenti képre kattintva.

2. Egyéni konzultáció a produkciós folyamat támogatására
Egyéni, három alkalomból álló konzultációs lehetőséget biztosítunk pályakezdő kortárstánc alkotók számára. Várjuk elsősorban az IZP program 1-es kategóriájában nyertes alkotók jelentkezését, akik még a bemutató előtt állnak. Kapacitás és a jelentkezők számának függvényében tudjuk fogadni az IZP programon kívül létrejövő produkciók jelentkezését is. 2021-ben összesen 6 alkotónak tudjuk biztosítani a lehetőséget.
Egyéni folyamat keretében a konzulens és a táncalkotó (és ha van, produkciós vezetője) összesen 3 alkalommal, 2-2 órában találkoznak. A három alkalom során személyre szabottan beszélgetnek az adott projekt 1) tervezéséről 2) vezetéséről 3) tapasztalatairól, értékeléséről, további lehetőségeiről, mindenről ami a művészeti munkához kapcsolódó egyéb feladatokat, a produkciós munkát érinti.
Konzulensek: Kovács Brigitta, Kövécs Luca, Péter Petra, Rácz Anikó, Talló Gergely, Trifonov Dóra
A konzultációs felhívás és részletesebb ismertető a linkre kattintva érhető el.
Bővebb információ

3. Felkészítő fórum
A Kraft program keretében két táncművészeti iskolában tartunk felkészítő fórumot, beszélgetést a szakemberek bevonásával, az iskolákkal előre egyeztetett tematika és struktúra mentén, azzal a céllal, hogy segítsük a pályakezdők eligazodását a szakmában, minél több információt adjunk a lehetőségekről, pályázati keretrendszerről, a szakmai közegről, melybe hamarosan kilépnek, járható és járhatatlan utakról, ezzel segítve vágyaik és a realitás közti szakadék csökkentését, későbbi boldogulásukat.
A Kraft program ezen eleme 2021 őszén valósul majd meg.

A program a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg

Kraft/2 Program
Scroll to top