SinArts

>>> Facebook eseményért kattints ide! <<<

Ha minden nap változok,
nem vagyok az, aki tegnap voltam.
Ha eltelt nyolc hónap, amióta egy csoport először találkozott,
Az a csoport is megváltozott útközben.
Se én, se te, se azok, akikkel majd ma találkozom először, nem ugyanazok.
Veled mi történt október óta?

Program:
11:00-11:30 Játékok, állomások
Több különböző helyszínen is kipróbálhatjátok a kutatócsoport külön erre a napra fejlesztett játékait. Mi egészen október óta játszunk együtt, mindig különböző témák és felvetések kapcsán. Mára újragondoljuk a minket ért élményeket és játékokon, mozgáson keresztül invitálunk Benneteket a közös élményszerzésre.
11:30-12:00 Élő-könyvtár
Az élő könyvtárban mi magunk vagyunk a könyvek, akikkel le lehet ülni beszélgetni. Így közelebbről is megismerhetitek a Gránátalma Klub kutató csoportjának tagjait, hogy milyen volt számukra az elmúlt hónapok folyamata és éppen mi foglalkoztatja őket.
12:00-12:30 Hidden Mom
Mozgás-Performansz-Mindkettő
12:30-tól Piknik
A részvétel természetesen ingyenes és várunk szeretettel mindenkit!
Kérjük, hogy regisztráljatok, jelezzétek részvételi szándékotokat a granatalmaklub@sinarts.org e-mail címen az esemény előtt, május 20. délig.

Kutatócsoportként magunknak tett kihívás, hogy mozgáson, játékon keresztül és különböző kreatív módokon vizsgáljuk a minket érintő társadalmi konstrukciókat, rendszereket és a benne létező testeket. Saját helyünket és kapcsolódásunkat a témákhoz és egymáshoz. A kísérletezésen alapuló munka témáit a néha megfoghatatlan, közben mégis magunktól elválaszthatatlan gender kifejezés kibontása alakítja a folyamat során. Útközben volt, hogy beleástuk magunkat egy témába, volt amitől elkanyarodtunk, volt amit teljesen el is felejtettünk vagy csak kikerültünk. Valahol mégis mindez a folyamatunk része. Záró eseményünkök játékokon, beszélgetéseken keresztül szeretnénk megosztani élményeinket, további kérdéseket és közös útvesztőket generálni.
A kutatócsoportot 18 civil résztvevő alkotja, akik október eleje óta három hetente egy intenzív hétvégét töltenek el együtt a SÍN-ben. Találkozásainkra minden hétvégén különböző táncosok, táncpedagógusok, kísérletező művészek és alkotók csatlakoztak be, hogy együtt alkossunk, kísérletezzünk. Záró eseményünkön megünnepeljük, hogy itt a nyár, összefoglaljuk az évet, és új, közös élményeket élünk meg.

Programunk egy nemzetközi Kreatív Európa program keretein belül jön létre, amelyről további információt itt találhattok:
http://www.performinggender.eu/
A PG – Dancing in Your Shoes partnerei:
– Alma Mater University of Bologna (Italy)
– Boulevard Festival (The Netherlands)
– British Council (UK)
– City of Women (Slovenia)
– DansBrabant (The Netherlands)
– Gender Bender Festival / Il Cassero LGBTI Center (Italy)
– Klap Maison de la Danse (France)
– Norrlandsoperan (Sweden)
– Paso a 2 (Spain)
– Yorkshire Dance (UK)
– SÍN Művészeti Központ (Hungary)

Gránátalma évzáró piknik – május 21. délelőtt @Kubala László park
Scroll to top