SinArts

>>> Facebook esemény <<<

Mozgásos workshop a Mothers Back és a Gránátalma klub együttműködésében

Létrejön, felnő, valamivé válik, elenged, átalakul, létrejön, felnő, valamivé válik… Nőként, anyaként, kreatív lényekként, közös esszenciánk az alkotás folyamata. Egy folyamat, amit újra és újra megtapasztalunk különböző kihívások közepette.

Az anyasághoz rengeteg sztereotípia kapcsolódik, mi pedig szeretnénk a témához elfogadóan viszonyulni és az anyai minőségekből, dinamikákból dolgozni. Mit jelent valamivé válni egy folyamat során? Mit jelent a támogatás? Milyen érzés a gondoskodó figyelem? Milyen érzés látva lenni? Hogy lehet elengedni, ami létrejött? És hogyan tudjuk a tapasztalatainkat, élményeinket mozgáson keresztül megosztani egymással?

Törődés és gondoskodás politikája mások és magunk felé is, nem csak anyáknak.

Kényelmes, mozgásra alkalmas ruha és egy kulacs víz ajánlott.

Mothers Back-ről:
A Mothers Back Dányi Viktória és Furulyás Dóra együttműködése. Mindketten szabadúszó kortárstánc előadóművészek, szakmai pályafutásuk hellyel-közzel 10 évet ölel fel. Mindketten két gyermek édesanyja. Ez a helyzet alapjaiban változtatta meg a szakmájukhoz, testükhöz való viszonyukat illetve lehetőségeiket. Művészként nagyon fontos az újra töltődés, inspirálódás, amit a mindennapok ingerei, eseményei adhatnak. Számukra ezt nagy mértékben a család és az ehhez köthető tevékenységek határozzák meg, hiszen ezzel a felülettel érintkeznek az elmúlt években a legtöbbet. 2019-ben hozták létre a Mothers Back elnevezésű együttműködésüket, amelynek kereteiben az anyai minőségekkel, dinamikákal dolgoznak, tapasztalataikat felhasználva művészi munkáikban.

Gránátalma klubról:
Egy közösség, amely mozgáson és alkotáson keresztül foglalkozik a gender (társadalmi nem) körül felmerülő kérdésekkel. Egy tér, ahol a középpontban maga a közösség áll, a sokféleségünk, különböző tudásunk és tapasztalataink. Az egész éven át tartó találkozók során a bennünket érintő társadalmi konstrukciókat vizsgáljuk, kérdéseket teszünk fel szerepekkel, rendszerekkel, szabályokkal, demokratikus működéssel, hagyományokkal, feminizmussal, megszokott és nem megszokott nézetekkel kapcsolatban. A folyamatban szomatikus és testközpontú kísérletezés folyik. Előtérbe helyezzük a tapasztalás alapú közös tanulást és onnan indulunk, ami a legkézzelfoghatóbb. Hiszen teste, mindannyiunknak van. A Gránátalma klub képviseletében Borsos Luca csatlakozik a folyamathoz.

Akik a workshopot tartják:
Borsos Luca
Dányi Viktória
Furulyás Dóra

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: juranyireg@gmail.com

Az Anyacsak1 fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand támogatásával valósul meg.
További támogatók: Tavaszi Fesztivál, Budapest Brand Nonprofit Zrt, JURÁNYI Produkiós Közösségi Inkubátorház, Manna Produkció, Radnóti Tesla Labor
Gondoskodás (mozgásos workshop) – Anyacsak1 – színházi fesztivál a szülővé válásról – első kiadás – május 2. @Jurányi
Scroll to top