Shift + Enter Program – utazás felhívás – Jelentkezési határidő: 2022. március 4.

Pályázati felhívás:
Nemzetközi szakmai utakon való részvétel a SÍN Shift+Enter programjában

2022-ben összesen három nemzetközi fórumon, fesztiválon biztosítunk lehetőséget egy-egy pályakezdő kortárstánc alkotónak a támogatott, mentorált részvételre.
A program céljai az alábbiak:
– Belépés a nemzetközi szakmai színtérre mentor segítségével, személyes kapcsolatok kialakítása
– Ismerkedés pályakezdő alkotókkal és munkáikkal a nemzetközi színtéren
– Találkozás helyi művészekkel, tapasztalatcsere
– Tapasztalatszerzés, ismerkedés külföldi produkciós házak, kortárstánc helyek és nemzetközi hálózatok működésével, struktúrájával, jó gyakorlatok megismerése

A programban három nemzetközi esemény szerepel:
– Cseh Táncplatform – Prága, 2022. április 24.-26.
https://tanecniplatforma.cz/en
Az évente megrendezésre kerülő Cseh Táncplatform a cseh kortárstánc keresztmetszetét mutatja be a középgenerációtól a fiatalabb nemzedékig. A művészeti programot szakmai beszélgetések

– Moving Futures Fesztivál – Amszterdam, 2022. május 5-8.
https://movingfutures.nl/en/
A Moving Futures Fesztivál öt holland produkciós ház kezdeményezése. A produkciós házak évek óta saját programot működtetnek pályakezdő táncalkotók támogatására, fejlesztésére. A Moving Futures az adott évadban támogatott alkotók bemutatása, forgalmazása öt hollandiai városban.

– IETM Plenáris találkozó – Belgrád, 2022. szeptember vége
www.ietm.org
Az IETM nemzetközi előadóművészeti hálózat Európa és fokozatosan a tengerentúl egyik legfontosabb, legnagyobb hálózata. Plenáris találkozóit évente mindig más európai városban tartja. Plenáris találkozóin lehetőség van workshop-okon, szakmai beszélgetéseken részt venni, megismerkedni a helyi művészekkel és alkotóhelyekkel.

A program az alábbiakat tartalmazza:
– Felkészülés a találkozóra a SÍN nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársával
– Utazás, szállás egyágyas szobában, regisztrációs díj, mely az események programjaira ingyenes bejutást biztosít (kivéve a belgrádi IETM találkozó művészeti programjait, melyre kedvezményes jegyeket lehet a helyszínen váltani)
– Mentorált részvétel a programokon – a résztvevő a SÍN nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársával utazik, aki a programon szakmai támogatást, segítséget nyújt a résztvevőnek
– Megjegyzés: a SÍN a résztvevő napidíját, ellátását, illetve az utazáshoz szükséges esetleges egészségügyi tesztek költségét nem fedezi

A résztvevőktől a szakmai út és az értékelő beszélgetés után egy egyoldalas beszámolót kérünk majd a tapasztalatokról, eredményekről.

A programon való részvételre itt lehet jelentkezni:
https://forms.gle/9jqYeXsqdVzTr1Bu7

A jelentkezéseket 2022. március 4. éjfélig várjuk.
A pályázókat legkésőbb 2022. március 11. éjfélig értesítjük a pályázat eredményéről.

A pályázattal kapcsolatos további információért, kérdéssel kérünk írj Rácz Anikó, nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársunknak a racz@sinarts.org címre.

Shift + Enter Program – utazás felhívás – Jelentkezési határidő: 2022. március 4.
Scroll to top