Gránátalma klub – tavaszi nyílt nap / március 19. @SÍN

Facebook eseményért kattints IDE

Újra betekinthettek a tavaly október óta együtt dolgozó Gránátalma kutatócsoport munkájába.
Március közepi nyílt napunkon várunk szeretettel, ha kíváncsi vagy hogy alakul át egy tér (vagy lehet, hogy több is az épületen belül :)), vagy hogyan alakítjátok át együtt a csoportot foglalkoztató témákon keresztül, hogyan válik interaktívvá.
Kapcsolódj be te is, ebbe a közös mozgással, alkotással töltött délelőttbe.

Várunk szeretettel!

A kutatócsoportot 17 civil résztvevő alkotja, akik október közepe óta három hetente egy intenzív hétvégét töltenek el együtt a SÍN-ben. Találkozásaikra minden alkalommal különböző táncosok, táncpedagógusok, kísérletező művészek és alkotók csatlakoznak be.
Kutatócsoportként magunknak tett kihívásuk, hogy mozgáson, játékon keresztül és különböző kreatív módokon vizsgálják az őket/minket érintő társadalmi konstrukciókat, rendszereket és a benne létező testeket. Saját helyünket és kapcsolódásunkat a témákhoz és egymáshoz.
A kísérletezésen alapuló munka témáit a néha megfoghatatlan, közben mégis magunktól elválaszthatatlan gender kifejezés kibontása alakítja a folyamat során. Kezdetekben szomatikus gyakorlatokon keresztül foglalkoztunk magával a testtel, valamint a testek térben elfoglalt helyével, szabályokkal, határvonalakkal, a terek adta koreográfiákkal. Az elmúlt pár hónapban pedig többek között foglalkoztunk a performativitás, nemi egyenlőtlenség és a gondoskodás témáival. Nagyon várjuk, hogy Veletek is tovább bontogassuk a felmerülő kérdéseket, miközben élményekbe és játékokba formáljuk őket.

Gyere kényelmes ruhában!

A részvétel ingyenes, de kérjük, hogy írj, ha biztosan jössz, hogy a létszámnak megfelelően készüljünk terülj-terülj asztallal.
Erre a címre írj, legkésőbb március 18 délig: granatalmaklub@sinarts.org

A Gránátalma klub nyílt csoportban pedig további témáinkhoz kapcsolódó programajánlókat és kutatásunk részleteit találhatjátok meg: https://www.facebook.com/groups/201405031854391
Programunk egy nemzetközi Kreatív Európa program keretein belül jön létre, amelyről további információt itt találhattok:
http://www.performinggender.eu/
A programról részletek itt: https://sinarts.org/granatalma-klub/
Gránátalma klub – tavaszi nyílt nap / március 19. @SÍN
Scroll to top