A jelenlét által alakul a mennyiség minőséggé – kutatási eredmények megosztása / Nulladik lépés ’22 – 2022.02.06.

>>> A program fb eseménye /// A Nulladik lépés programról <<<

/// Beengedés 12:00-15:00 között. Az ajánlott minimum megtekintési idő 90 perc ///

A performansz művészetre jellemző – a tűrőképességet próbára tevő és határfeszegető – extrém időkezeléssel szemben, a kutatásunk fókusza az idő mint lehetőség. Lehetőség az előadó számára, hogy saját élményei mentén, az öncélúságot elkerülve lehessen hatással. Lehetőség a néző számára, hogy egy fáradó test jelenléte mellett saját magára is fókuszálhasson. Lehetőség a tapasztalatok gyűjtésére, megosztására és mások tapasztalatainak megismerésére. Vizsgáljuk a szemlélés – produktivitás – művészet viszonyát és az előadói és nézői figyelmet az idő függvényében. Adott a tér és az idő arra, hogy résztvevői legyünk egy kutatásnak, és megfigyeljünk egy táncost és önmagunkat, az idő fizikai, pszichológiai és dramaturgiai hatásait.

Két hétig, napi szinten kutatjuk a Nulladik Lépés Program keretein belül a ‘durational performance’ (időspecifikus performansz) alapvető összetevőit.

Az ismeretlen időtartamú kutatás hat órás sávban lesz látogatható a SÍN Művészeti Központban, február 6-án 12.00 – 17.00 között. Tapasztalatainkat több médium segítségével rögzítjük és mutatjuk be. Minden látogató visszajelzésére nyitottak vagyunk, a visszajelzéseket és a kutatási eredményeket tanulmányainkban és későbbi munkáinkban is felhasználjuk.

A Programon való részvétel ingyenes, de e-mailes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékotokat és tervezett érkezésetek idejét (12:00-15:00 között) jelezzétek a info@sinarts.org címen legkésőbb február 5. déli 12 óráig.

Tamaskó Helén kortárstáncos, egyetemi tanulmányaiban kutatja az időspecifikus mozgásformákat valamint a gyakorlás és az előadás közötti átjárhatóságot vizsgálja. Molnár Dávid Márk esztéta, kortárstánc elméleti tanulmányokat folytat és színházi szakemberként előadások elkészítésében vesz részt, kutatóként, íróként, színészként.

///

A SÍN a Nulladik lépés nevű programját az NKA Imre Zoltán program produkciós pályázati kiírásainak kiegészítő programjaként fejlesztette ki és bonyolítja negyedik éve. A program célja a fiatal kortárstánc alkotók támogatása egy kutatási munka létrehozásában.

A jelenlét által alakul a mennyiség minőséggé – kutatási eredmények megosztása / Nulladik lépés ’22 – 2022.02.06.
Scroll to top