TAKE A SEAT! Online Trafó estek – Molnár Csaba: Eclipse

Az alkotók az előadás online közvetítéséért felajánlott adományokkal a Független Előadó-művészeti Szövetség Segélyalapját, ezen keresztül a előadóművészeti alkotókat és háttérszakembereket szeretnék támogatni.
A Segélyalapról bővebb információ itt található.
A támogatást – például egy teljes árú jegy (3200 Ft) vagy egy diákjegy (2600 Ft) értékben – az alábbi bankszámlaszámra lehet utalni:
Független Előadó-művészeti Szövetség
Magnet Bank Zrt
16200106-11660206
A közleményben kérjük feltüntetni: FESZ Segélyalap
Vagy PayPal-on keresztül:
PayPal: PayPal.Me/fesz2012

Fiktív, képregényszerű világ, popkultúra, véletlenszerűen egymás mellé sodródó emberek, hullámzó, lüktető mozgás, sztereotip szituációk, szemérmetlen szentimentalizmus és vadság, irónia és önirónia. Az éjszakai élet drámáin túl feloldódnak az emberi játszmák, és létrejön egy, a zenével összefonódó transz állapota, amelyben az ego az ösztön árnyékába kerül. Molnár Csaba és csapata a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosaival kiegészülve ezeket a viszonyrendszereket térképezik fel. Csak nők.

„Szemtelen, posztpunk/trancebarokk alkotás (már ha létezik ilyen): kikezdi a színházi művek ontológiai szabályait, megkérdőjelezi a koreográfiába beemelhető mozgás minőségét, és mindeközben pukkasztóan kérkedik is. Tobzódik a trashes-giccses diszharmóniában.” (Komjáthy Zsuzsanna, Színház.net)

„Úgy, ahogy van, állati jó. Érthető (vagy szubjektíven értelmezhető) és élvezhető. Reveláció.” (Kutszegi Csaba, Tánckritika)

Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában kezdte táncművészeti tanulmányait. Az innen kikerült alkotók sokan máig is közösen dolgoznak, és friss energiákat hoznak a magyarországi kortárstánc szférába. A BUTI után 2007-től a brüsszeli P.A.R.T.S. iskolában tanult, amelyet Anne Teresa De Keersmaeker alapított (a világhírű Rosas táncikonja). A P.A.R.T.S. szintén olyan művészeti képzésben részesíti növendékeit, amelyben a táncos nem csupán előadó, hanem a koncepció megalkotásában is aktív szerepet vállaló gondolkodó lény. Öt olyan darabban is szerepelt alkotóként, amely megnyerte az évente kiosztott legjobb táncelőadásnak és koreográfusnak járó Lábán Rudolf-díjat (Bloom!: CITY (2011), Hodworks: Basse Danse (2012), Dányi–Molnár–Vadas: Nyúzzatok meg (2014), Hodworks: Pirkad (2014), Tropical Escape (2015)). A Nyúzzatok meg és Pirkad című előadásokat beválogatta az Aerowaves hálózat is abba a nemzetközi húszas listába (419 jelentkezőből!), ahová az év legjobb új alkotásait keresik fiatal koreográfusoktól. A Trafó az Eclipse-en kívül még két előadását játssza: a Dekameront és Az ökört.

Rendező-koreográfus: MOLNÁR Csaba
Előadják: DÁNYI Viktória, VADAS Zsófia Tamara, RAUBINEK Lili, VAVRA Júlia, JUHÁSZ Adél, LÉVAI Viola, CUHORKA Emese valamint a Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai: Aisté, ADOMAITYTÉ, Shiraz AMAR, BOKOR Felícia, Marina DONATONE, NOVÁK Evelin, OBERFRANK Réka, Petra PECEK, Julija PECNIKAR, POLGÁR Judit, TAKÁCS Ramóna, Ana TOT
Konzultáns (szöveg): Liza MESKOVITCS
Fény: DÉZSI Kata
Zenei szerkesztő: MOLNÁR Csaba
Zeneszerző: VARGA Vince
Dramaturg: DALLOS Máté
Jelmez: Marcio Kerber CANABARRO
Producer: SÍN Művészeti Központ
Támogatók: Trafó Kortárs Művészetek Háza, départs, az Európai Unió Kultúra Programja

TAKE A SEAT! Online Trafó estek – Molnár Csaba: Eclipse
Scroll to top