FEEDBACK WORKSHOP – ADD BELE MAGAD! 12. ALKALOM

BushH_ws_web
Fotó: Trifonov Dóri

2020. május 25-28.

Online

1 közös alkalom + 1 kiscsoportos választott alkalom/nap

A Bush Hartsorn által vezetett 2 alkalmas workshop arra keresi a választ, hogy milyen módon adunk és fogadunk el kritikai észrevételeket egymástól – legyünk bár művészek, tanárok, kritikusok, mesterek vagy nézők. A workshopon olyan kommunikációs formákkal és szituációkkal foglalkozunk, amelyeket elsajátítva képesek lehetünk arra, hogy később úgy adjunk visszajelzést egymásnak a másik munkáiról, hogy az mindkét fél számára egyenrangú, őszinte és empatikus maradjon.

A workshop nagyban támaszkodik Liz Lerman koreográfus Critical Response Process elnevezésű módszerének eredményeire, az erőszakmentes kommunkáció (NVC) formáira és neuro-lingvisztikus programozás alapjaira is.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik részt vesznek művészeti folyamatokban: koreográfusok, táncművészek, dramaturgok, mentorok, producerek, befogadó színházak képviselői és mindenki, aki többet szeretne tudni arról, hogy kérdéseinkkel, hozzászólásainkkal hogyan segíthetjük a kreatív folyamatot.
A workshopon való részvétel ingyenes és nem követel meg semmilyen előképzettséget, de fontos, hogy az egész folyamatban részt tudj venni, ha jelentkezel.

Időpont:
1. alkalom: 2020. május 25. hétfő, 14-17h – közös alkalom
2. alkalom: 2020. május 26. kedd VAGY május 27. szerda VAGY május 28. csütörtök 14-17h – kisebb csoportokban, minden jelentkező az egyik napon vehet részt.

A workshopot online térben rendezzük.
A workshop angol nyelven folyik majd.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni május 17. (vasárnap) éjfélig a következő linken elérhető kérdőív kitöltésével tudtok:
https://forms.gle/Y3K5sm3UqxWmXcAq9
A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében vesszük figyelembe.
Az Imre Zoltán Program 1. kategória új nyertesei előnyt élveznek a regisztrációnál. A workshopon a helyek száma korlátozott, ezért kérjük, időben biztosítsa a helyét, akit érdekel.

A jelentkezésed elfogadása után egy válasz emailben arra kérünk majd, hogy május 20. (szerda) éjfélig küldj el egy olyan anyagot, amelyről szívesen fogadnál visszajelzést, és amelyet a workshop szervezőivel és résztvevőivel szívesen megosztasz. Erre a workshop második, gyakorlati alkalmán kerül majd sor. Ez az alkalom remek lehetőséget kínál arra, hogy saját munkádról, az arról készült anyagokról vagy egy ötletedről támogató, biztonságos környezetben, nagy tapasztalatú szakember vezetésével kapj visszajelzést, emiatt érdemes olyan anyaggal készülni, ami fontos számodra, amivel kapcsolatban igazán kíváncsi vagy mások véleményére.
Az anyag műfaja és formája szabadon választott, pl. előadás trailere, készülő munka részlete, pr anyag, egyéb alkotás (vers, képzőművészeti alkotás), projektötlet, projektprezentáció, stb. Fontos, hogy maximum 5 percben bemutatható / prezentálható anyaggal készülj. Amennyiben lehetséges, angol nyelvű anyagokat várunk.
A feltöltött anyagokat bizalmasan kezeljük, azokat kizárólag a workshop szervezőivel és résztvevőivel osztjuk meg, a workshop lezártát követően pedig töröljük.
*
Bush Hartshorn színházi tanulmányokból (Theatre Language) szerzett diplomát a Dartington College of Arts-ban 1982-ben. Azóta mint közösségi művész (community artist), dramaturg, performer, színházi programszervező és művészeti vezető dolgozott többek között az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Hollandiában, Spanyolországban és Írországban. Dániában a Dansehallerne Copenhagen művészeti vezetője 2015-ig. 2009-ben Relational Dynamics coach képesítést szerzett, amelyet alkalmaz a táncosokkal való mentori munkájában. 2015 januárjától Bush coachként és mentorként folytatja munkáját, a világ több pontján dolgozik együtt művészekkel (Ausztrália, Ciprus, Egyesült Királyság, Spanyolország, Lengyelország, Csehország). Jelenleg a szardíniai Sardegna Teatro-ban tánckurátor, valamint az edinburgh-i Dancebase Catalyst programjának a vezetője. Az elmúlt 30 évben Bush hozzájárult több nemzetközi művészeti platform, illetve tanács megalakulásához, rendszeresen tart előadásokat és workshopokat a világ különböző részein.

A workshopon korábban részt vett Rózsavölgyi Zsuzsa, aki a következőképpen ajánlja a részvételt:
„Véleményt mondani a másik munkájáról alapvetően nehéz. A workshopon olyan technikákat tanultam, amelyek alkalmazásával nem lesz negatív hangvételű a véleménynyilvánítás. A tréningnek mindenki számára gyakorlati haszna van, aki művészekkel foglalkozik, és időről időre olyan szituációba kerül, amiben meg kell fogalmazza a gondolatait.”

Várunk szeretettel,
Péter Petra, Rácz Anikó és Trifonov Dóra (az alkalom szervezői)

Az Add bele magad! program öt szakmai szervezet – A Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, az L1 Egyesület (Elegy Hírek), a MU Színház, a Műhely Alapítvány / Workshop Foundation és a SÍN Arts and Culture Center Művészeti Központ – együttműködésében, az NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiuma támogatásával valósul meg.

Együttműködő szakmai szervezetek, Támogatók

FEEDBACK WORKSHOP – ADD BELE MAGAD! 12. ALKALOM
Scroll to top