SinArts

2019

FELHÍVÁS – Nulladik lépés 2.

Helyszín: SIN

2019 őszén a SÍN Művészeti Központ folytatja Nulladik lépés programját.
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 9.

A SÍN Művészeti Központ programja 

2019 őszén a SÍN Művészeti Központ folytatja Nulladik lépés programját. A program célja, hogy biztonságos alkotói környezetet biztosítson a résztvevők számára, amelyben a kutatás, a szabad alkotás, elmélyülés és azok megosztása van fókuszban, amelyben az alkotóknak alkalma nyílik esetleges bemutató vagy megfelelési kényszer nélkül dolgozni. A program további célja a független kortástánc közeg erősítése, az elképzelések verbális megosztására való képesség fejlesztése, az egymásra való reflexió, valamint a művészeti és produkciós munka professzionális, lépésről lépésre való építésének fejlesztése.
Olyan alkotók jelentkezését várjuk, akik nem rendelkeznek működési támogatással, ezért munkájukban a produkciós folyamatot megelőző kutatási fázis megvalósításának financiális háttere nem megoldott. A SÍN Művészeti Központ missziójával összhangban olyan elképzeléseket várunk, amelyekkel az adott témát az alkotó a kortárstánc, a mozgás nyelvén, eszközeivel tervezi megközelíteni.

Amit a program ajánl:
– 2 alkotó számára 2 hetes rezidencia lehetőséget a SÍN Művészeti Központban anyagi támogatással
– Igény szerint művészeti, produkciós és adminisztrációs mentorálást egyénre szabva
– A kéthetes rezidencia végén a kutatási eredmények prezentálása az alkotó által választott formában stúdió körülmények között, közös értékelés, további lehetőségek feltérképezése egyéni beszélgetések formájában
Szakmai közeg biztosítása, melyben a résztvevők kérdéseket tehetnek fel egymásnak, illetve a programban résztvevő szakembereknek, a SÍN munkatársainak, reflektálhatnak egymás munkáira és felvetéseire
– A Nulladik lépés program 1. és 2. kiadásának támogatott művészei közül egy fő lehetőséget kap a genfi l’abri rezidencia központban (www.fondationlabri.ch) eltölteni két hetet 2020 januárjában utazás, szállás és ellátás támogatással. A rezidencia a l’abri szervezésében létrejövő Antigel fesztivál (www.antigel.ch) keretében történik, melynek során a résztvevő megismerkedhet a helyi művészeti közösséggel, szakmai kapcsolatokat építhet.
A budapesti rezidenciákra 2019. október és 2020. április között kerülhet sor.
Fontos: a programban nem produkció létrehozását, hanem kutatási munkát támogatunk.

A programra az alábbi módon lehet jelentkezni:
– 500 szavas koncepció leírás, kérdésfelvetés, kiinduló pont,
– rövid önéletrajz,
– a kutatási terv 300 szavas angol nyelvű összefoglalójának
beküldése a studio@sinarts.org címre.

A leírásban kérjük a kéthetes rezidencia idejének megjelölését.
A tárgyban Nulladik lépés pályázat megnevezést kérjük megadni.

A programba lehetséges már megpályázott, vagy pályázaton nyertes művészeti koncepcióval, kérdés felvetéssel jelentkezni abban az esetben, ha a produkciós időszak még nem kezdődött el, illetve még a pályázati fázis előtti szakaszban lévő ötletekkel is.

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban kérdés merül fel, a fenti studio@sinarts.org címre várjuk a leveleket.

Beadási határidő: 2019. szeptember 9.

A programra jelentkezőkkel szeptember folyamán a SÍN munkatársai személyesen találkoznak, ahol lehetőség nyílik a kutatási terv részletesebb bemutatására, megvitatására.

A Nulladik lépés az NKA IZP Programjának támogatásával jött létre.

FELHÍVÁS – Nulladik lépés 2.
Scroll to top