ICoDaCo – International Contemporary Dance Collective: IT WILL COME LATER

Bemutató: 2018. 11. 22.

ICoDaCo – International Contemporary Dance Collective: IT WILL COME LATER

Helyszín: BalletOFFFestival, Krakkó
Az ICoDaCo egy nemzetközi kollaborációra alapuló kortárstánc projekt, amit a göteburgi IlDance társulat hozott létre 2012-ben.

Az ICoDaCo-ról:

 Kétévente alakul meg a nemzetközi koreográfusokból és táncművészekből álló kollektíva, egy izgalmas mikro-társadalmat hozva létre (egy kreatív közösséget), aminek a neve: ICoDaCo (Nemzetközi Kortárstánc Kollektíva). A művészek a különböző (általuk képviselt) országokban rezidenciákon vesznek részt, ahol közösen dolgoznak ki egy új darabot, munkájuk során kapcsolódva és reflektálva az adott ország szociálpolitikai helyzetére. A felvetés, hogy ismeretlen művészek alkossanak egy csapatot és egy új kreáción dolgozzanak közösen, az ilDance svéd társulat koreográfusainak (Lee Brummer, Israel Aloni) ötlete volt.

A jelenleg dolgozó csapat hat táncosból (Lee Brummer, Mui Cheuk Yin, Eddie Ladd, Joseph Lee, Weronika Pelczynska, Vass Imre) és öt produkciós házból (ilDance, Gwyn Emberton Dance, Nowa Huta Cultural Centre, And Partners and Sín Culture Centre) áll. A 2018-2020-as projektben résztvevő országok: Hong Kong, Lengyelország, Magyarország, Svédország és Wales. Vass Imre a projektben szereplő magyar táncos-koreográfus, a Sín Kulturális Központ pedig a produkciós ház, ahol a budapesti rezidencia megvalósult. A kollektíva első kreációjának –It will come later– bemutatója november 22-én lesz Krakkóban a BalletOFFFestival-on.

IT WILL COME LATER

A darab kiindulópontja a transzformáció. A jelenleg alakulóban lévő politikai helyzetek, többek között a kelet-európai és kínai térségekben, nagyban befolyásolják a folytatott párbeszédet, munka menetét. A művészek törekednek a közös hang kialakítására, ami a befogadásról és az egymással való kapcsolódásról szól. A projekt fontos része a sokszínűség, megértés, közösségiség hangsúlyozása, valamint egy olyan kortárstánc darab létrehozása, ami a különböző művészi és személyes tapasztalatokra, egyéniségekre épül.

http://www.icodaco.com/
http://www.ildance.se/ 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”35″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Támogatók

ICoDaCo – International Contemporary Dance Collective: IT WILL COME LATER
Scroll to top