SinArts

2017

REFLEX EUROPE

Helyszín:
A Reflex Europe hároméves nemzetközi együttműködés 2015 októberében indult el nyolc európai szervezet együttműködésével, a bécsi székhelyű Wiener Tanzwochen vezetésével.

REFLEX EUROPE Erasmus + Projekt

A Reflex Europe hároméves nemzetközi együttműködés 2015 októberében indult el nyolc európai szervezet együttműködésével, a bécsi székhelyű Wiener Tanzwochen vezetésével. A projekt szakmai vezetője Gál Eszter.

 

A Reflex Europe (2015-2018) két korábbi európai együttműködés, az IDOCDE (International Documentation of Contemporary Dance Education, www.idocde.net/pages/95 / 2011-2013) és a LEAP (2013-2015) folytatása, illetve kiegészítése. Az IDOCDE 11 ország és 12 partnerintézmény részvételével zajló európai projekt célja, hogy egy olyan internetes adatbázist hozzon létre, ahol a kortárs táncoktatás folyamatosan megújuló, változó, fejlődő ismeretei lesznek megtalálhatók, valamint a kialakuló tradíciók is követhetővé válnak – ezáltal segíti elő a kortárs tánc oktatás minőségi fejlődését.

A LEAP, az IDOCDE részeként indult program célja az európai kortárstánc oktatás különböző módszereinek feltérképezése és dokumentálása volt. 

A Reflex Europe projekt lényege az a 11 tánc tanár, elméleti szakember és videós, akik úgynevezett Kutató Csoportban (Research Group (RG)) dolgozva hozzák létre majd publikálják az elért eredményeiket a projekt három éve alatt.

A SÍN együttműködő partnerként azokat a magyar táncosokat tudja bevonni a Reflex munkájába, akik oktatással foglalkoznak. A programban az oktatók szimpóziumokon vehetnek részt, tudásukat nemzetközi szinten oszthatják meg és gyarapíthatják, bekapcsolódhatnak a nemzetközi szakmai vérkeringésbe.

Kutató Csoport (Research Group (RG)):

Bertha Bermúdez (FR), Defne Erdur (TR), Gál Eszter (HU), Sabina Holzer (AT), Andrea Keiz (DE), Kerstin Kussmaul (AT), Ulla Mäkinen (FI), Barbara Meneses (NL), Amir Avraham (NL), Martin Streit (DE), Friederike Lampert (DE)

A programban a következő partnerekkel dolgozunk együtt:

Wiener Tanzwochen (AT)
K3 – Zentrum für Choreographie | Tanzplan Hamburg (DE)
Tanzplattform Rhein-Main (DE)
SÍN Culture Center (HU)
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä  (FI)
Le Pacifique (FR)
ICKamsterdam (NL)
Elim Sende (TR)

Ezt a projektet az Európai Bizottság támogatja. Ez a weboldal csak a szerző véleményét tükrözi, a Bizottság nem tehető felelőssé a benne foglalt információk bármilyen felhasználásáért.

Itt található az 5. IDOCDE Szimpózium programja tele mozgással, közös kísérletezéssel!

Reflex logo

REFLEX EUROPE
Scroll to top