SinArts

2017. március 15. 10.00-14.00

KRAFT WORKSHOP – 1. Pályázatírási ismeretek – NKA

Helyszín: SÍN
A SÍN Kulturális Központ 2017-ben elindítja KRAFT programját. Az év folyamán pályakezdő művészeknek kínálunk lehetőséget művészeti munkájukhoz szükséges produkciós, finanszírozási, kommunikációs feladatok ellátásához, fejlesztéséhez.

SÍN Kulturális Központ
KRAFT Workshop
1. Pályázatírási ismeretek – NKA

 

A SÍN Kulturális Központ 2017-ben elindítja KRAFT programját. Az év folyamán pályakezdő művészeknek kínálunk lehetőséget művészeti munkájukhoz szükséges produkciós, finanszírozási, kommunikációs feladatok ellátásához, fejlesztéséhez. 

A téma aktualitásához igazodva első alkalommal az NKA táncművészeti kollégiumának pályázati kiírásával foglalkozunk. Közösen átnézzük az NKA pályázati felületét, megbeszéljük a pályázat tartalmi és formai követelményeit. Igény esetén egyéni konzultációra is van lehetőség.

A workshop időpontja: 2017. március 15. 10h-14h (az utolsó órában az igény szerinti egyéni konzultációkkal foglalkozunk)

A workshop helye: SÍN Kulturális Központ, XIII. Gyutacs u. 10.

Kérjük, hogy email-ben jelezzétek részvételi szándékotokat, melyben válaszoltok az alábbi kérdésekre is:

 • Rendelkezel NKA regisztrációval?
 • Adtál már be pályázatot az NKA-hoz?
 • Volt már nyertes pályázatod az NKA-nál?
 • Szükséged van egyéni konzultációra?

A jelentkezést kérjük az info@sinarts.org címre elküldeni legkésőbb 2017. március 13. 20h-ig.

A workshop-on való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, annak érdekében, hogy felmérhessük az igényeket és az érdeklődők összetételét, ehhez igazítva a workshop tartalmát.

 

A KRAFT programról röviden

Tapasztalatunk szerint a pályakezdő alkotók karrierjük kezdeti szakaszában többnyire saját maguk kell ellássák művészeti munkájukkal járó adminisztrációs, management feladatokat, saját tudásukra és kapacitásukra támaszkodva kell létrehozzák és forgalmazzák előadásaikat, megteremtsék a művészeti munkához, fejlődéshez szükséges körülményeket. Meg kell ismerjék a szakmai közeget, annak szereplőit és folyamatait, ebben meg kell találniuk saját helyüket és lehetőségeiket.

A SÍN 2017-ben ehhez nyújt gyakorlati segítséget a KRAFT program keretén belül.

A KRAFT 6-8 alkalmas kiscsoportos workshop-jellegű művészeti management tanfolyam, melyben az alábbi témákat érintjük:

 • A magyarországi kulturális, művészeti terület szerkezete, finanszírozása, szereplői
 • Pályázati lehetőségek, pályázatírás (NKA projektpályázatok tartalmi és formai követelményei, egyéb magyarországi pályázati lehetőségek), pénzügyi elszámolás, szakmai beszámoló
 • A független lét pénzügyi, adminisztratív követelményei, alapvető adózási és vállalkozási ismeretek, szerződések formai és tartalmi követelményei
 • Középtávú karrier tervek és lehetőségek
 • A művészeti koncepciótól a projektig, alapvető projektvezetési ismeretek
 • Kommunikáció: szóbeli és írásos prezentáció, ars poetica megfogalmazása, projekt kommunikáció, vizuális kommunikáció, dokumentáció
 • Forgalmazási helyzetfelmérés és lehetőségek
 • Hazai és nemzetközi kapcsolatépítés
 • Turné management, ennek technikai és produkciós aspektusai

A fenti témák az év során a kurzus résztvevőinek igényeitől és érdeklődésétől függően bővülhetnek, finomodhatnak. A workshop-okon lehetőség van egyéni konzultációkra is, saját problémák megvitatására, közös gondolkodásra. Az egyes témák időzítése igazodik a hazai terület körülményeihez, eseményeihez, ennek fényében foglalkozunk az NKA kiírással az első workshop-on.

A KRAFT programmal kapcsolatos kérdésekkel, észrevételekkel Rácz Anikóhoz lehet fordulni a racz@sinarts.org címen.

Támogatók

KRAFT WORKSHOP – 1. Pályázatírási ismeretek – NKA
Scroll to top