SinArts

2016. április 15-16. 20h

ZIMMERFREI: FAMILY AFFAIR

Helyszín: MU Színház
A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik április eleje óta Budapesten dolgoznak budapesti önkéntes családokkal. A közös munka gyümölcse egy új közösségi színházi előadás, a Family Affair, amely dokumentum-színházi elemekkel készül.

„Minden család önmagában egy egyéni, különleges univerzumot alkot. Bárki mondhatja, hogy szakértője a saját családjának.”

A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik április eleje óta Budapesten dolgoznak budapesti önkéntes családokkal. A közös munka gyümölcse egy új közösségi színházi előadás, a Family Affair, amely dokumentum-színházi elemekkel készül. Az alkotócsapat két év leforgása alatt 9 helyszínen valósítja meg ezt a projektet, minden helyszínen más családi viszony, más „szereplő” kerül fókuszba. A budapesti epizód központ témája az anyaság, de szereplői nem csak anyák, hiszen az anyasággal kapcsolatban mindenkinek vannak élményei, gondolatai. 

Az elmúlt egy év hazai népesedéspolitikai történéseire visszatekintve különösen érdekes lehet ez az előadás a magyar nők szempontjából. Élénken élnek bennünk a közelmúlt közbeszédében feltett kérdések: mi a nők ideális szerepe? a női önmegvalósítás kimerül-e a gyermeknemzésben? hány gyerek születik egy ideális családban? Az előadás mindemellett olyan társadalmi és szociális kérdéseket villant fel, amelyekre bizonyosan sokan ráismerünk a szereplők saját – de személytelenített – történeteiből. Tabuk, tabudöntögetések, mesék, álmok és igaz történetek nem csak nőknek.

Trailer: https://vimeo.com/161747893

FamilyAffair_Budapest_BXFamilyAffair_Budapest_TMFamilyAffair_Budapest_KF

Koncepció: ZimmerFrei
Producer: Open Latitudes 3, SÍN Kulturális Központ
Dramaturg: Anna de Manincor, Anna Rispoli
Hang: Massimo Carozzi
Video: Anna de Manincor
Koordináció: Trifonov Dóra
Tolmácsolás: Moharos Éva, Vidovszky Emma
Szereplők: Artner Igor, Artner Sisso, Baricz Xénia, Kozák Tibor, Kozák Sára, Simon Kata, Raffael Mónika, Túri Miklós Levente, Túri Miklós, Szmolka Orsolya, Veres Edina

 

Támogatók: Open Latitudes 3 – az Európai Unió Kultúra Programja, SÍN Kulturális Központ, NKA

A Family Affair című előadás április 15-én és 16-án látható a MU Színházban este 8-tól.
Helyszín: MU Színház, 1117 Budapest, Kőrösy József u. 11. (Káva Műhely)

Jegyárak: normál: 1500 Ft, diákjegy /nyugdíjas jegy: 800 Ft
Jegyfoglalás: szinhaz@mu.hu, 06 (1) 209 – 4014
Jegyvásárlás: http://mu.hu/homepage/jegyvasarlas.html

 

Támogatók

ZIMMERFREI: FAMILY AFFAIR
Scroll to top