Pályázati felhívás a 4. IDOCDE Kortárs Tánc Oktatói Szimpóziumra

2016.02.15.

Pályázati felhívás a 4. IDOCDE Kortárs Tánc Oktatói Szimpóziumra

Helyszín:
IDOCDE (International Documentation of Contemporary Dance Education) hív minden táncost, tánc és mozgás szakembert, kutatót, gondolkodót és más szakterületek képviselőit a negyedik IDOCDE Szimpóziumon való részvételre!

Pályázati felhívás

4. IDOCDE Kortárs Tánc Oktatói Szimpózium 
2016. július 29-31. ImPulsTanz – Bécs
Bécsi Nemzetközi Táncfesztivál

IDOCDE (International Documentation of Contemporary Dance Education) hív minden táncost, tánc és mozgás szakembert, kutatót, gondolkodót és más szakterületek képviselőit a negyedik IDOCDE Szimpóziumon való részvételre!

The Importance of Being (Un)Necessary / “A lényeg(telen) fontossága”
Érintve a test kapcsolódásra, felforgatásra és érvényesülésre való lehetőségét.
A tánc gyakorlatának mely része releváns napjainkban?

A táncolás, a táncban való alkotás és tanítás lehetőséget ad különböző emberekkel és személyiségekkel való találkozásra a mindennapjainkban. Ezek a találkozások pedig lehetőséget teremtenek kapcsolatainkat és társas viszonyaink átgondolására, azok ösztönözésére és fejlesztésére.

“A lényeg(telen) fontossága” központi témája a napi rutinjaink új aspektusokból való vizsgálata, mely által észrevehetjük saját sémáink-rutinjaink értékessé és lényegessé válásának folyamatát.

Mi az a tudás és rutin, amit gyakorlunk, amit birtoklunk mindennapjainkban? Honnan és mikortól szilárdul meg ez a rutin, hogyan válik cselekedeteink személyiségünk részévé és esetenként hogyan tűnik el onnan?

Lehet-e ezt a folyamatot dokumentálni? Milyen dokumentációs eszközök vannak a birtokukban? Hogyan tudjuk használni saját kommunikációs képességeinket a dokumentálás folyamatában?

20150724_185921-1

A közösen feltett kérdések és azok megválaszolása teret ad arra, hogy a táncgyakorlás, tanítás rutinját – mechanikáját saját valóságunk és egyben környezetünk rendszerében értelmezzük és dokumentáljuk. A valóságunkban, amelyben benne van a piacgazdaság, a szociális és erkölcsi értékeink mellet a politika és a művészet is.

Hogyan igazolod magadnak és a környezetednek, hogy a művészet, a tánc, a tánctanítás és amit mindennapjaidban végzel az nem csak neked fontos? Hogyan nézel szembe a növekvő igénnyel, hogy a kortárs tánc és annak oktatása igazolást nyerjen abban a környezetben és valóságban amiben ma élünk?

2c314846f5995bcfc385738992a552a1

“A lényeg(telen) fontossága” Szimpózium célja, hogy találkozzunk és együtt fogalmazzuk meg azt ami összetart és ami elválaszt minket, hogy együtt tegyük felismerhetővé értékeinket.

Várunk minden gyakorlati vagy elméleti felvetést, amelynek középpontjában a tanítás, a kutatás és a tánc valamilyen aspektusa áll a Szimpózium címében javasolt témához kapcsolódva. A felvetések bármelyike kiválasztásra és meghívásra kerülhet a Szimpózium idei programjába.

A témák-felvetések megvitatásának, bemutatásának módját te választhatod meg, lehet az egyszerű óratartás és a tapasztalatok megosztása, vagy előadás, beszélgetés és vita, vagy bármilyen rendhagyó és kísérleti forma is.

A foglalkozások maximum két órásak (ideálisan 90 percesek) lehetnek, de lehet 30 perces kis előadást is javasolni.

A Szimpózium nyelve angol, így a jelentkezést is angol nyelven kell beküldeni a felhívásban szereplő címre.  Minden információ megtalálható a www.idocde.net – Symposium oldalon.

A Szimpózium és a Reflex Europe Csapata: Defne Erdur, Eszter Gál, Pavle Heidler, Kerstin Kussmaul, Olivia Schellander, Martin Streit

Jelentkezési határidő: 2016.02.15.

Eredeti felhívás: http://www.idocde.net/pages/96

Jelentkezési lap: http://www.idocde.net/idocs/450

 

Támogatók

Pályázati felhívás a 4. IDOCDE Kortárs Tánc Oktatói Szimpóziumra
Scroll to top