ZIMMER FREI: FAMILY AFFAIR * Felhívás – résztvevőket keresünk!

2016. április 15-16.

ZIMMER FREI: FAMILY AFFAIR * Felhívás – résztvevőket keresünk!

Helyszín: MU Színház
Van egy jó sztorid a családodról? (Édes)anyádról? Vagy épp a gyermekedről? Gyere és meséld el, hogy a Family Affair egyik epizódja lehessen a MU Színházban!

dokumentumszínház / közösségi színházi projekt

Van egy jó sztorid a családodról? (Édes)anyádról? Vagy épp a gyermekedről? Gyere és meséld el, hogy a Family Affair egyik epizódja lehessen a MU Színházban! 

A ZimmerFrei, egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, budapesti vagy Budapest környékén élő családokat keres, akik szívesen részt vennének a velük való alkotói munkában, illetve az abból megszülető színházi előadásban. Budapest a Family Affair negyedik állomása, két franciaországi helyszínen és Lengyelországban már megvalósult, a további epizódokra Portugáliában, Olaszországban, Belgiumban és Svájcban kerül sor 2015/16 folyamán.

A Family Affair közösségi színházi előadás, amely dokumentum-színházi elemekkel készül, és bemutatja egy mai család esszenciáját. A budapesti epizód központi témája az anyaság, ezért az alkotók a résztvevők közé édesanyákat, mostohaanyákat, leendő anyákat keresnek, vagy épp gyermektelen nőket, és nőket, akik önszántukból nem vállaltak utódot – illetve bárkit, akinek van/volt édesanyja. Tehát bárkit. 

Minden család önmagában egy egyéni, különleges univerzumot alkot. Bárki mondhatja, hogy szakértője a saját családjának. A ZimmerFrei a projekt keretében olyan kérdéseket vet fel, mint: Hány fajta családi felállás létezik? Milyen kapcsolatokat építünk ki a családon belül? Hol van a határ a közös élettér és a magánszféra között? Hogyan osztják be az időt? Milyen hatással van a szülők munkája a család mindennapi életére? Milyen családi mintákat épít majd a következő generáció?

A ZimmerFrei kollektíva a Family Affair előadásaihoz egy új multimédiás narrációt fejlesztett ki, ami a budapesti résztvevő családok élettapasztalataiból merítkezik. Az előadásban olyan fotó-, videó- és hanganyagokat is használnak majd, amelyek a kreáció során készülnek a résztvevő családok közreműködésével.

Az előadáshoz 15 fő önkéntes résztvevőt keresünk!
Egy-egy családot egy körülbelül 40 órás workshopra várunk 2016. április első két hetében. Az alkotók szívesen alkalmazkodnak a családok időbeosztásához. A workshop végén két nyilvános előadást tartunk a MU Színházban. Egy családból legalább két fő részvevőt várunk, akik bármilyen családi kapcsolatban állhatnak egymással. Például apa és fia, egy házas/pár, nagymama és nagypapa, két testvér, mostohaanya és mostohalánya – bármilyen felállás, akik családtagoknak érzik magukat. Gyerekek is jöhetnek: 1 évestől fiatalabbak, és 7 évestől idősebbek, természetesen a felnőtt hozzátartozóikkal.

A részvételhez semmilyen színészi előképzettség nem szükséges, de jó, ha
– szívesen meséltek magatokról, a családotokról
– szívesen osztjátok meg a családi anekdotákat másokkal, és kíváncsiak vagytok rá, hogy azok egy külső nézőpontból hogyan festenek
– szívesen szántok időt erre a közös munkára
– türelmesnek és rugalmasnak tartjátok magatokat
– megkönnyíti a munkát, ha beszéltek angolul, de tolmács is dolgozik majd veletek

Időpontok:
– tájékoztató workshop: 2016. február 12.
– workshop: 2016. április 1-től 13-ig (egyéni időbeosztás szerint kb. 40 óra, külön-külön családonként, illetve közös alkalmakon az összes család részvételével)
– főpróba: 2016. április 14.
– előadások: 2016. április 15. és 16. (helyszín: MU Színház Káva Műhely)

A Lille-i előadás ízelítője: https://vimeo.com/128459175

Family_Affair_A3_nezokep_04

Letölthető jelentkezési lap:
Family_Affair_FORM_Budapest_HUN.doc
Family_Affair_FORM_Budapest_HUN.pdf

Támogatók

ZIMMER FREI: FAMILY AFFAIR * Felhívás – résztvevőket keresünk!
Scroll to top