GROTESQUE GYMNASTICS: IV. EM. 14.

2015.04.29.

GROTESQUE GYMNASTICS: IV. EM. 14.

Helyszín: Artus Stúdió
Boldogtalankodás variációk egy szobában. Felében tánc, másik felében akrobatika.

boldogtalankodás variációk egy szobában
groteszk táncgimnasztika cirkuszi elemekkel

„Boldog az, aki otthon boldog.” (Tolsztoj) 

Egy mániás nő, egy lusta férfi, egy fura lány lábszármelegítőben és egy negyedik, aki munkából jön, hazaérkeznek. Elkezdenek otthon lenni. Főleg a nappaliban, és arra jönnek rá, hogy az élet nem egyszerű. Nem találják a helyüket. Nehézségeik vannak az otthonlevéssel. Képtelenek meglelni az otthonuk szabad és nyugodt, terheletlen és békés lehetőségeit. És nagyon valószínű, hogy erről a másik tehet.

Alkotó-előadók: Bardóczy Ilka, Arnaud Blondel, Simkó Beatrix, Téri Gáspár
Zene: Mózes Zoltán
Tér, jelmez: Klimó Péter
Fény: Dézsi Kata

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Artus Stúdió, Műhely Alapítvány, Open Latitudes3 – Az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával

Bemutató: 2015, Artus Stúdió

A Grotesque Gymnastics-ról

A Grotesque Gymnastics formáció 2013-ban kezdte meg önálló tevékenységét. Két alapítója, Téri Gáspár és Bardóczy Ilka négy éve dolgoznak együtt újcirkuszi produkciókban.

Téri Gáspár a tizenhárom év alatt szerzett táncos, cirkuszi és a fizikai színházas tapasztalatokat, élményeket és ingereket ötvözi sajátságos, a világgal szembeni ironikus, cinikus szemléletmódjával.

Alkotótársa Bardóczy Ilka – rúdtánc és levegő akrobatika oktató, kétszeres rúdtánc világbajnok, Európa- és magyar bajnok –, akit hasonló szarkasztikus művészeti látásmód és magas szintű technikai tudás jellemez.

A két szemléletmód fúziójából, a fizikalitás és a test-nyelv hasonló felfogásából egy sajátos színpadi forma és stílus fogalmazódik meg. A IV. em. 14. című produkcióba kreatív alkotó és előadó társnak két kiváló táncost és előadót – Simkó Beatrixot és Arnaud Blondelt – hívtak partnerüknek.

2013-ban a Vaserdő című produkciót (https://vimeo.com/album/3066544/video/89000114) az offline:ontheater-rel közösen hozták létre. Az előadás rúd-akrobatikára épül és a városi életre reflektál, az arra jellemző viszonyokra, a munka, a hajsza nem feltétlen szimpatikus, arctalan, monoton természetére. Az előadást azóta sikerrel játszották számos színházban, fesztiválon.

További információ: http://grogym.wix.com/grotesquegymnastics

A teljes videó megtekintéshez szükséges jelszóért keressenek minket.

Támogatók

GROTESQUE GYMNASTICS: IV. EM. 14.
Scroll to top