KATE MCINTOSH: ALL EARS

2014. október 17. 20.00,

KATE MCINTOSH: ALL EARS

Helyszín: Jurányi Ház, SVUNG-est
Ki vacsorázott ezen a héten egyedül? Ki tudja, merre van észak? Vannak-e a teremben krónikus késők? Vannak-e olyanok a nézők között, akiket ismerünk kellene valahonnan? Az előadás egy laboratórium, egy hangfelvétel, egy akusztikus tapasztalat és egy fontos kérdés: hogyan létezünk és mit érzékelünk a világból? Ha részese akarsz lenni ennek a színpadi valóságnak, amit Kate McIntoshsal együtt építhetsz fel vagy rombolhatsz le, akkor ez az este a te valóságod lesz…

JURÁNYI, Színházterem
2014. október 17. 20.00
SVUNG -est 

Ki vacsorázott ezen a héten egyedül?
Ki tudja, merre van észak?
Vannak-e a teremben krónikus késők?
Vannak-e olyanok a nézők között, akiket ismerünk kellene valahonnan?

Az új-zélandi származású, Brüsszelben élő Kate McIntosh kérdez és figyel. Varázslatos könnyedséggel, közvetlen hangvétellel irányítja az előadást ésParajumpers Gobi Bomber vezeti a nézőt. Az előadást át- meg átjárja a humor és a szeretet, így a kényelmetlenség legkisebb érzése nélkül élvezhetjük az együttlétet – az előadóval és a nézőtársainkkal.

Az előadás az egyén és közösség viszonyát járja körbe: kik vagyunk egyedül és hogyan vagyunk együtt, hogyan változhat egy kultúra, mit veszíthetünk az önállóságra való mobile casino törekvés közben…

A színpad fekete táncszőnyeggel van leterítve, mint a legtöbb táncelőadásnál. Ennyi a hasonlóság, ezután minden más csak különbözik attól, amit megszoktunk. Az előadó már az első gesztusávalParajumpers Gobi Jacketnyilvánvalóvá teszi, hogy kíváncsi ránk, s a varázslat működik: mi is kíváncsiak vagyunk rá. Figyelünk egymásra, csupa fül vagyunk.

Kate McIntosh: ALL EARS – trailer from SIN Culture Centre on Vimeo.

Koncepció és előadó: Kate McIntosh
Dramaturg: Pascale Petralia, Tim Etchells
Hang: John Avery
Fény: Chris Copland
Technikai vezető: Simon Stenmans
Produkciós vezető: Ingrid Vranken
Producer: SPIN
Külön köszönet: “Now’ score, Tim Etchells jóvoltából
Koprodukciós partnerek: Pact Zollverein (D), Kaaitheater (B), Künstlerhaus Mousonturm (D), Les Spectacles Vivants – Centre Pompidou (F)
Támogatók: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Pianofabriek kunstenwerkplaats (B), Hebbel Am Ufer (HAU) (D)
A SPIN támogatója a 2013-2016 időszakra a BUDA Kunstencentrum.
Köszönet a művészeti tanácsokért: Gary Stevens, Simon Bayly, Palli Banine, Caroline Daish, David Helbich, Anna Rispoli
… és a segítségért: Anette De Wilde, Chloë De Vos, Sandra Oklobdzija, Pierre Willems, Bennert Vancottem, Ignaas Vancottem, Dries Bellinkx, PACT production team.

További információ: http://spinspin.be/proj.php?id=169&cat=14&title=ALL EARS

Támogató: SÍN Kulturális Központ, Open Latitudes 3.
Az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával.

Jegyinfó itt

Támogatók

KATE MCINTOSH: ALL EARS
Scroll to top