KEVIN JEAN: THE 36th CHAMBRE

2014. augusztus 13-17.

KEVIN JEAN: THE 36th CHAMBRE

Helyszín: SZIGET Fesztivál
Az Open Latuitudes 3 “Showcase programja” keretében látjuk vendégül Kevin Jean szólóprodukcióját, ami a Sziget Fesztivál Kultúr Zónájában vendégszerepel 2014. augusztus 13-17. között.

A függőlegesség, az egyensúlyhiány, a lengés, a hinta és az inga érzékeny játéka. 

Lábai a levegőben, egy fekete hurokban: Kevin Jean egy fáról csüng, lábánál felakasztva, fejjel lefelé lóg egy kötél végén. Teste eleinte mozdulatlan és csendes, ingereket keres, és lassan, egy sor bámulatos átalakuláson át fokozatosan páratlan szabadságot nyer.

Ebből a szokatlan, torz, fordított helyzetből mozdul ki elképesztő ingamozdulatokkal, amelyek felváltva idézik meg a zuhanást, a blokkolt test mégiscsak szabad mozdulatainakParajumpers Adirondack Jacketfurcsaságát a „rossz testhelyzetben” – lágyan és folytonosan. Kevin Jean úgy játszik felakasztott, meggátolt és ezáltal fogyatékos testével, mintha egy idegen testtel játszana, amelyet vissza kell hódítania és fel kellParajumpers Big Bend-M szabadítania. Végül – paradox módon – maga az akadály válik az elengedés eszközévé. Csendes, békés, meditatív élmény, amint legyőzi a gravitációt.
Keresd a SZIGET minden napján, a sziget-dzsungel más-más helyszínén!

Koncepció, előadó: Kevin Jean
Asszisztens: Nina Santes
Producer: La Fronde
Társproducer: Fondation Royaumont

Támogatók: Ménagerie de verre – Studiolabs, Micadanses – résidences mensuelles, L’échangeur Cdc-Picardie, Mairie de Paris / Aide Paris Jeunes Talents.

A magyarországi előadás a SÍN Kulturális Központ szervezésében, az Open Latitudes (3) keretében valósul meg, az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával.

 

Támogatók

KEVIN JEAN: THE 36th CHAMBRE
Scroll to top