Body Lotion co-dance / Arany Virág – Hadi Júlia: LépÉsIdő

2014. május 4. 20ó

Body Lotion co-dance / Arany Virág – Hadi Júlia: LépÉsIdő

Helyszín: Jurányi
A SVUNG haramadik előadása Arany Virág és Hadi Júlia új bemutatója. "Az előadás a változás észrevehetetlenségét járja körül. Hogyan érzékeljük a változást egy folyamatban? Van-e a változásnak megragadható pillanata? Vagy csak az eredményt vesszük észre, hogy már más lett? Mi segít észrevenni? Másokon, önmagunkon, az életünkön? Jelen tudunk-e lenni az átalakulásban? A darab rövidített időfragmentumokat ültet mozgásba, apró részletekből épít mozgásfolyamatot, mely az állandóság és változás állapotát ütközteti."

Body Lotion co-dance / Arany Virág – Hadi Júlia 
L é p é s I d ő

A Body Lotion formációt két magyar táncos alkotja, Arany Virág és Hadi Júlia, akik 2009-ben kezdtek együtt dolgozni. Előadásaikban fontos szerepet játszik más művészeti ágak, a hanganyag és a vizualitás integrációja, a mozgás szerves összekapcsolása más kifejezési formákkal. Céljuk olyan valóságok színpadi megteremtése, ahol a képi és hanganyag az összes érzékszervre hatva, egyértelmű közeget teremt a mozgásanyagnak. Az elmúlt pár évben inkább interdiszciplináris előadásokat készítettek, melyekben a mozgás, tánc mellett kiemelt szerepet kapott a zene és a vizualitás/videó. Ezek az elemek az alkotási folyamatban is egyenrangú összetevőként formálták az előadást. Új produkciójukban ettől eltérően kifejezetten a mozgás lehetőségein nbso keresztül egy “mozgás-központú” formanyelvvel létrejövő előadást készítenek.

“Az előadás a változás észrevehetetlenségét járja körül. Hogyan érzékeljük a változást egy folyamatban? Van-e a változásnak megragadható pillanata? Vagy csak az eredményt vesszük észre, hogy már más lett? Mi segít észrevenni? Másokon, önmagunkon, az életünkön? Jelen tudunk-e lenni az átalakulásban? A darab rövidített időfragmentumokat ültet mozgásba, apró részletekből épít mozgásfolyamatot, mely az állandóság és változás állapotát ütközteti.”

Alkotók, előadók: Body Lotion co–dance/Arany Virág, Hadi Júlia
Zene: Sőrés Zsolt
Fény: Pete Orsolya
Produkciós partner: Katlan Csoport

lepesido_image_web

A SVUNG táncestek sorozat a Jurányi Inkubátorház kezdeményezésére jött létre.
A havonta egy-két alkalommal jelentkező program szerkesztését az inkubátorház felkérésére három, a táncművészet területén dolgozó szervezet végzi: a Katlan Csoport, a Műhely Alapítvány és a SÍN Kulturális Központ.
A program összeállításánál és szakmai kritériumainak megfogalmazásánál arra törekszenek, hogy a kiválasztott előadások olyan értékeket hordozzanak magukban, amelyek hűen tükrözik az alkotók elkötelezettségét és saját munkájukba vetett hitüket. Az egyéni hangot, bátorságot és a művészi önmeghatározás képességét és igényét keresik a SVUNG Táncestek bemutatásra kerülő darabjaiban.

Jegyárak:
Teljesárú: 1800.-
Csoportos nem diák (10fő): 1000.-
Diák/Szakmai/Nyugdíjas: 1080.-
Csoportos diák (10fő): 800.-
Kerületi lakos: 1440.-

Támogatók

Body Lotion co-dance / Arany Virág – Hadi Júlia: LépÉsIdő
Scroll to top