MOLNÁR CSABA: DEKAMERON

2014.05.09-10.

MOLNÁR CSABA: DEKAMERON

Helyszín: Trafó
Molnár Csaba legújabb alkotásában saját ösztönös, vizuális és auditív képeit felszabadított formában azonosítja Boccaccio Dekameronjának érzéki és szerkezeti világával.

Molnár Csaba legújabb alkotásában saját ösztönös, vizuális és auditív képeit felszabadított formában azonosítja Boccaccio Dekameronjának érzéki és szerkezeti világával. Arra törekszik, hogy egy olyan szerény és nagyravágyó stílusban rendezze össze képeit emberekről, történetekről, amelyben ítélkezés nélkül alkothat sajátos dinamikát a komikus, a tragikus, a közönséges, a szent, a bűnös, az erényes és a hősi. 

Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskola elvégzése után 2007-től a P.A.R.T.S.-ban folytatta tanulmányait. Táncolt Angelus Iván, Bakó Tamás, Gál Eszter, Hód Adrienn, Hámor József, Wally Cardona, Dawid Hernandez, Mia Lawrance koreográfiáiban. A kétéves képzési ciklus elvégzése után 2008-ban két évre az olasz Virgilio Sieni táncegyütteséhez csatlakozott. Saját koreográfiákkal 2003 óta jelentkezik. A Műhely Alapítvány meghívására az Inspiráció est meghívott koreográfusa volt 2003-ban és 2008-ban. 2003-tól táncol Hód Adrienn munkáiban, eleinte az OFF Társulat, később a HODWORKS keretében. Alapító tagja a BLOOM! nemzetközi alkotóközösségnek (melynek City! című előadása 2011-ben Lábán Rudolf díjat nyert), a Budapest Kortárstánc Főiskola vendégtanára, kortárstáncot, repertoárt és kompozíciót tanít.

A Trafó programján két másik darabban is szerepel társalkotóként: a Nyúzzatok meg és a Hodworks: Pirkad című előadásokban. Mindkettő előadást beválogatta az Aerowaves hálózat abba a nemzetközi húszas listába (419 jelentkezőből!), ahová az év legjobb új alkotásait keresik fiatal koreográfusoktól.

Rendező: Molnár Csaba
Alkotók: Cuhorka Emese, Dányi Viktória, Molnár Csaba, Marco Torrice
Zene: (montázs) J. Mahler, J.S. Bach, I. Stravinsky, C. Janequin, Mizsei Zoltán
Jelmez: Molnár Csaba
Fény: Dézsi Katalin

Producer: SÍN Kulturális Központ
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Támogatók: Départs, Life Long Burning, Az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával

Bemutató: 2015, Trafó

TRAFÓ

 

A teljes videó megtekintéséhez szükséges jelszóért keressenek minket.

 

Támogatók

MOLNÁR CSABA: DEKAMERON
Scroll to top