FÜLÖP LÁSZLÓ: “there’s an elephant in every room…”

2013.09.20.

FÜLÖP LÁSZLÓ: “there’s an elephant in every room…”

Helyszín: MU Színház, L1 Fesztivál
Fülöp László Open Latitudes koprodukcióként létrejött előadásának témái a társas megismerés, társas befolyásolás, önigazolás, empátia, agresszió, előítéletek és félelmek… Milyen tanult folyamatok gyakorolnak hatást az egyén vágyaira, önmagáról kialakított képére, értékrendjére? Miért kerülnek az elképzeléseink gyakran távol a tényleges tetteinktől?

Csontvázak a szekrényben, elefántok a szobákban, nem beszélve arról az átkozott gerendáról a szememben, és hogy a bagoly szerint a veréb nagyfejű… na, meg hogy csak-csak törjük azokat a korsókat egymás után, miközben a sánta kutya beelőz balról, az pedig biztos, hogy egy fecske nekem semmire sem elég… és vehetsz rózsát tövis nélkül, de akkor az is benne lesz az árban… Meg kéne végre találni az a szürke szamarat – jelen esetben elefántot – ebben a sűrű ködben, elcsípni két pislogás, homlokráncolás, nyelés, sóhajtás vagy ajakbiggyesztés között. Na, akkor talán végre helyükre kerülhetnének a dolgok… talán…

Társas megismerés, társas befolyásolás, önigazolás, empátia, agresszió, előítéletek és félelmek… Milyen tanult folyamatok gyakorolnak hatást az egyén vágyaira, önmagáról kialakított képére, értékrendjére? Miért kerülnek az elképzeléseink gyakran távol a tényleges tetteinktől? Mennyiben beszélhetünk objektív szinten önállóságról vagy szabad akaratról? Mekkora mértékben határoz meg minket a közeg, környezet, amiben élünk?

Előadók: Biczók Anna, Cuhorka Emese, Fülöp László
Koreográfus: Fülöp László
Kutatási partner: Hajnóczy Luca
Zene: Mizsei Zoltán
Fény: Pete Orsolya

Fő támogató: SÍN Kulturális Központ 
Támogatók: L1 Egyesület, Open Latitudes (3), Emberi Erőforrások Minisztériuma, OFF Alapítvány, Tanec Praha o.s., Papírna Kulturní Centrum, Bora Bora – Dans og visuelt teater (DNA), Schloss Bröllin e.V.

A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósult meg.

Bemutató: 2013, MU Színház, L1 Fesztivál

Fülöp László OpenLatitudes from SIN Arts Centre on Vimeo.

 

“there”s an elephant in every room…” – trailer – from fülöp lászló on Vimeo.

A teljes videó megtekintéséhez szükséges jelszóért keressenek minket.

Támogatók

FÜLÖP LÁSZLÓ: “there’s an elephant in every room…”
Scroll to top