PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – Közösségi színházi projekt megvalósítására

2013-12-19

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – Közösségi színházi projekt megvalósítására

Helyszín: SIN
A SÍN Kulturális Központ pályázatot ír ki az előadó-művészet bármely területén aktív alkotók/alkotócsoportok számára, az Open Latitudes (3) Európai Uniós projekt támogatásával. A pályázat célja egy közösségfejlesztést megcélzó projekt kidolgozása, azaz egy olyan művészeti eseményé, amely civilek bevonásával és aktív részvételükkel valósul meg.

13-jan-street_art_5_legoA SÍN Kulturális Központ pályázatot ír ki az előadó-művészet bármely területén aktív alkotók/alkotócsoportok számára, az Open Latitudes (3) Európai Uniós projekt támogatásával.

A pályázat célja egy közösségfejlesztést megcélzó projekt kidolgozása, azaz egy olyan művészeti eseményé, amely civilek bevonásával és aktív részvételükkel valósul meg.

Tapasztalataink szerint ez a fajta művészeti aktivitás egyre nagyobb teret kap az európai előadó-művészeti diskurzusban, a hazai színtéren viszont a jelenleg csak szórványosan mutatkozik meg. E folyamatot szeretnénk a felhívással ösztönözni, inspirálni, akkumulálni.

Olyan projekt terveket várunk, amelyek

– a mai társadalomra és annak folyamataira reagálnak, azzal foglalkoznak
– a civilek művészeti projektben való aktív, tevékeny bevonására számítanak
– alkalmasak egy közösség megteremtésére, közösségi élmény életre hívására
– a projekt kimenetele nem feltétlenül közönség-nyilvános színházi előadás 

A beérkezett pályázatokról kuratórium dönt. A legígéretesebb projekt 5.000 Euro értékű rezidencia támogatásban részesül, amelyet a projekt kidolgozására, gyakorlati megvalósítására fordíthat. A pénzbeli támogatáson túl a nyertes pályázat megvalósításának a SÍN Kulturális központ produkciós hátteret, segítséget is biztosít. A munka 2014 őszén kell megvalósuljon.

A nyertes projekt lehetőséget kap majd az Open Latitudes (3) network plénuma előtti megmérettetésen is, ahol a kilenc társzervező egy közösségi színházi projektet választ ki, amely hosszú távú megbízást kap, és 2015-2016 folyamán mind a kilenc társszervező országában megvalósul. Ezért a kérjük a pályázati anyagban a tervezett projekt kiterjesztését, nagyobb léptékű megvalósíthatósági tanulmányát is csatolni.

A pályázat benyújtása: 2014. január 20-ig a trifonov@sinarts.org címen

Kérjük a pályázathoz benyújtani:

– a projekttervet
– a költségtervet
– az alkotó(k) szakmai életrajzát
– a projektterv nagyobb léptékű megvalósításáról szóló tervezetet

Annak tudatában, hogy mint a pályázat kiírói új területre lépünk, tervezzük, hogy a pályázatok mélyebb megismerése érdekében azok beérkezése után az esélyes pályázókkal személyesen is beszélgetünk a projekt tervről a döntés előtt.

A pályázat elbírálása: 2014. január 31-ig.

A kuratórium tagjai:

Ardai Petra, a SPACE színház művészeti vezetője
Nánay Fanni, a Placcc Fesztivál művészeti vezetője
Sifter Vera, a FESZ társadalmi felelősségvállalás munkacsoport tagja
Nagy Zoltán, a SÍN Kulturális Központ művészeti vezetője

Budapest, 2013. december 14.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – Közösségi színházi projekt megvalósítására
Scroll to top