SinArts

2013.04.11.

DÁNYI – MOLNÁR – VADAS: NYÚZZATOK MEG

Helyszín: Trafó
Öten mesélnek kapcsolataikról, szerelmeikről, viszonyaikról, majd leképezik, lecsupaszítják, lenyúzzák és elemeire bontják az egészet, hogy közelebb kerülhessenek a kérdésekhez – és magukhoz.

„Játékosan, szeretetből nyúzunk, vállalva a padló erejét.” 

Dányi Viktória, Molnár Csaba és Vadas Zsófia Tamara fiatal, kortárstánccal foglalkozó művészek. Közös munkáik – fiatal koruk ellenére – hosszú múltra nyúlnak vissza, több hazai és nemzetközi projektben dolgoznak együtt, ezzel a darabbal azonban önálló alkotókként fogalmazták meg és állították színpadra gondolataikat. A folyamathoz két fiatal zenész (Porteleki Áron és Czitrom Ádám) is csatlakozott, akik nemcsak kísérletező zenéjükkel, de aktív színpadi jelenlétükkel l is beszálltak a kreatív együttműködésbe. Öten mesélnek kapcsolataikról, szerelmeikről, viszonyaikról, majd leképezik, lecsupaszítják, lenyúzzák és elemeire bontják őket, hogy közelebb kerülhessenek hozzájuk. Ezzel pedig az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb kortárstánc előadását hozták létre. A darab olyan viszonyokat és gesztusokat elemez, amelyekben mind az öt résztvevőnek egyaránt fontos szerepe van. Humoros és üdítő produkció. Valahogy így teremtődik meg a menő.

„Kopásig ismételt kliséket karikíroz, miközben a koreográfusok legtitkosabb és csak legritkábban elért vágyát lazán mintázza. A végy egy üres teret…, emeld azonos rangra a zenét és a mozgást, merj tabukhoz nyúlni, hagyd a nézőt gondolkodni típusú retorika itt azonban mind-mind realitás. […] Életszagú és cafatos marad mindvégig, szemtelen, ugyanakkor furcsa, flegmatikus és odavetett, darabos. Mégis roppantmód működik.” (Komjáthy Zsuzsanna, Ellenfény.hu)

Alkotók, előadók:

Dányi Viktória, tánc
Molnár Csaba, tánc
Vadas Zsófia Tamara, tánc
Czitrom Ádám, gitár, effektek
Porteleki Áron, dob, brácsa

Díszlet: Terebessy Tóbiás
Jelmez: Artista
Fény : Dézsi Kata
Produkciós vezető: Rácz Anikó

Producer: SÍN Kulturális Központ
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Kulturális Központ, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány, Élőkép Társulat

Bemutató: 2013,Trafó

SKINME trailer En from SIN Arts Centre on Vimeo.

TRAFÓ

A teljes videó megtekintéséhez szükséges jelszóért keressenek minket.

Legközelebbi előadás: 2015. november 6. 20h – Trafó Kortárs Művészetek Háza

DÁNYI – MOLNÁR – VADAS: NYÚZZATOK MEG
Scroll to top